in

SanDisk maakt het consumenten makkelijk

Foto’s bekijken, delen en over te brengen tussen al hun favoriete apparaten – Twee nieuwe mobiele flash drives maken beheer van foto’s, video’s en andere bestanden op mobiele apparaten eenvoudiger.

Mobile World Congress, Barcelona, 1 maart 2015 – SanDisk Corporation (NASDAQ: SNDK), een wereldleider in flash storage-oplossingen, introduceert vandaag twee nieuwe, innovatieve mobiele geheugenoplossingen die de consument helpen om content vastgelegd op hun favoriete apparaten, te beheren en over te zetten. Met de eerste Dual USB Drive van Sandisk met Type C-connector en de 128GB iXpand™ Flash Drive, voor de iPhone en iPad, kunnen consumenten hun content snel en eenvoudig direct vanaf een mobiel apparaat over brengen naar een Mac of PC.

Volgens een recent onderzoek van IDC1, zullen mensen dit jaar zo’n 1.6 triljoen afbeeldingen vastleggen en delen. Van deze beelden wordt zeven van de 10 vastgelegd op een mobiel apparaat. Gezien deze ontwikkeling, willen gebruikers hun content makkelijk kunnen delen en op meerdere apparaten en besturingssystemen opslaan, op een naadloze, intuïtieve en veilige manier.

“Met de snel toenemende hoeveelheid content op mobiele apparaten, weten we dat de consument dit allemaal op een eenvoudige manieren wil beheren. Sterker nog, ons onderzoek toont aan dat 82% van de Amerikaanse smartphone-gebruikers het overbrengen van foto’s, video’s, muziek en andere bestanden zeer belangrijk vindt 2, en 67% zou graag een nieuwe, eenvoudige manier willen om deze bestanden over te brengen”, zegt Dinesh Bahal, vice president, product marketing, SanDisk. “We leveren geheugen oplossingen ontworpen om het overdrachtsproces te vereenvoudigen, met ook een uitgebreide opslagcapaciteit, zodat consumenten mooie herinneringen kunnen blijven vastleggen en delen.”

SanDisk’s eerste Dual USB-drive met type C Connector
Volgens een recent rapport van Strategy Analytics3, zal in 2016 12% van de handsets alleen beschikken Type C connectoren. Om alvast te anticiperen op een aanzienlijke vraag naar dit nieuwe platform, komt SanDisk met de allereerste USB flash drive met een Type C-connector. Deze nieuwe Dual USB Drive is voorzien van een type C-connector aan het ene uiteinde en een USB 3.0 aan de andere kant voor een snelle en gemakkelijke overdracht tussen de volgende generatie devices4 en PC of Mac-computers. De nieuwe Dual USB-drive zal in eerste instantie beschikbaar zijn met een capaciteit van 32GB5.

De Dual USB-drive met type C connector werkt ook met de SanDisk Memory Zone app, die gebruikers een grotere controle over geheugenopslag op hun mobiele apparaat geeft. De app, gratis te downloaden via Google Play ™, is compatibel met de meeste Android™- apparaten en helpt gebruikers met het lokaliseren, organiseren van gegeven evenals met de overdracht en de back-up van gegevens.
Nieuwe, hogere capaciteit 128GB iXpand Flash Drive voor iPhone 6 en iPad6
De populaire iXpand Flash drive van SanDisk is ontworpen om foto’s en video’s van de iPhone of iPad snel over te dragen naar Mac of PC computers – zonder kabels, speciale instellingen, internetverbinding of dataverbruik. Wegens grote vraag biedt SanDisk nu ook een 128GB iXpand Flash Drive. Bij gebruik in combinatie met de nieuwe iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air 2 of iPad mini 3 verdubbelt de nieuwe iXpand Flash Drive direct de beschikbare opslagruimte voor foto’s en video’s, muziek en andere multimedia bestanden.

Met de iXpand Sync app, verkrijgbaar in de App Store voor de iPhone en iPad, kunnen gebruikers automatisch synchroniseren en zorgen voor back-up en overdracht van foto’s en video’s. Deze app wordt automatisch gestart wanneer de iXpand Flash Drive is aangesloten op een iPhone of iPad. Daarnaast maakt de iXpand flash drive het ook mogelijk om van video’s en muziek direct vanaf het de drive af te spelen, inclusief bestandsformaten zoals AVI, MKV en WMV67.

Met de iXpand Sync app kunnen gebruikers ook profiteren van Apple’s Touch ID vingerafdruk identiteit sensor op de iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5s, iPad Air 2 en iPad mini 3. Met iOS 8 kunnen ze hiermee gevoelige bestanden op de drive coderen en decoderen. Ook kunnen ze populaire apps toewijzen om bestanden direct vanaf de drive te openen, evenals content gegenereerd door deze apps rechtstreeks op te slaan op deze drive.

Prijzen en beschikbaarheid
De 32GB SanDisk Dual USB-drive met type C connector is voorzien van een twee jaar garantie8 en zal wereldwijd beschikbaar zijn vanaf Q2.

T-Mobile verliest 315.000 klanten

Op internet aangesloten telefoon, huis, auto… en lichaam?