in

Zonder frustraties lamineren met snelle Fellowes Saturn 3i voor mkb en zzp’ers

Fellowes introduceert de nieuwe lamineermachine Saturn 3i. Deze automatische lamineermachine is uitgerust met een InstaHeat-technologie waardoor lange opwarmtijden tot het verleden behoren.

Het apparaat is speciaal geschikt voor regelmatig gebruik door mkb’ers en zzp’ers, image004.jpgomdat hij snel en eenvoudig werkt.

Mkb’ers verzorgen hun drukwerk vaak zelf in plaats van dit uit te besteden aan een drukkerij. Hierbij hoort ook het lamineren, of wel plastificeren. Denk daarbij aan folders, menukaarten of referentiematerialen zoals een telefoonlijst. Lamineren zorgt ervoor dat documenten dikker en steviger zijn en niet snel scheuren. Daarnaast beschermt het tegen stof, vocht en weersinvloeden en het geeft een luxe uitstraling. Als documenten lang bewaard moeten worden, is lamineren dus een uitkomst. Maar ook voor zzp’ers, zoals ontwerpers, die hun creatieve uitingen in print op een professionele manier willen tonen, heeft lamineren een toegevoegde waarde.

Hoge opwarmsnelheid
Voor het lamineren steekt de gebruiker van de lamineermachine het document in een lamineerhoes. Deze is aan de binnenkant voorzien van lijm. Onder hoge temperatuur en druk wordt het document gelamineerd. Bij veel lamineerapparaten duurt het echter lang, gemiddeld zo’n 5 minuten, voordat hij is opgewarmd. Dit is een grote bron van frustratie bij de gebruikers. Bij de Fellowes Saturn 3i is dat verleden tijd. Deze machine is in 60 seconden opgewarmd en klaar voor het lamineren van documenten van verschillende formaten t/m A3 in 80, 100 of 125 micron lamineerhoezen. Deze snelle opwarmtijd kan bereikt worden door de InstaHeat-technologie. Ook het lamineren zelf gaat snel; deze Fellowes machine haalt een lamineersnelheid van 30 centimeter per minuut bij een 80 micron lamineerhoes.

Ook andere frustraties uit de weg geholpen
Andere frustraties zoals een foutieve invoer of onnodig energieverbruik worden eveneens door de Saturn 3i uit de weg geholpen. De sensor in de invoeropening detecteert een foute invoer en stopt het lamineren zodat de lamineerhoes opnieuw ingevoerd kan worden. De releaseknop aan de achterkant haalt de druk van de lamineerrollen zodat de hoes gemakkelijk uit de machine verwijderd kan worden. Het ClearPath mechanisme verzekert de gebruiker tevens dat de lamineermachine niet vast loopt bij gebruik van Fellowes lamineerhoezen. Daarnaast wordt het apparaat wordt automatisch uitgeschakeld na 30 minuten inactiviteit om het energieverbruik te beperken.

A3 of A4
De Saturn 3i is in twee typen verkrijgbaar: voor het verwerken van documenten van het formaat t/m A4 (invoerbreedte 235 mm) en t/m A3 (invoerbreedte 320 mm). De machine wordt geleverd inclusief een starterskit voor 10 documenten en heeft een garantieperiode van 2 jaar.

Prijs en beschikbaarheid
De Saturn 3i is per direct verkrijgbaar bij geautoriseerde Fellowes-retailers in Europa. De retail adviesprijs bedraagt € 69,- voor A4 en € 89,- voor A3 (excl. BTW).

ICTVakdag – nog maar 10% van de stands beschikbaar!!

LG maakt revolutionaire OLED televisies bereikbaarder