in

HP introduceert workstationinnovaties en professionele monitors

Nieuwe oplossingen voor helpen bij het ontwerpen, van onderdelen en auto’s tot blockbuster filmproducties.

HP kondigt vandaag een nieuwe technologie aan gericht op de creatieve industrie. Hiermee kunnen artiesten, creatieve geesten en ontwerpers sneller en efficiënter werken.

De nieuwe producten:
· HP Z Turbo Drive G2: Super-charged dataopslag met ‘s werelds eerste PC/workstation PCle NVMe SSD waarmee in korte tijd grote hoeveelheden data kunnen worden verwerkt;
· HP DreamColor Z32x Display: het beeldscherm is 31,5-inch (80cm) in diameter, 4K en heeft 8 miljoen pixels;
· HP Ultra-Narrow Bezel Z27n, Z24n, Z24nf en Z24nq Displays: strakke randloze monitors, die vanuit de fabriek op kleur gekalibreerd zijn. De displays bieden flexibele aansluitmogelijkheden en zijn geschikt een voor multi-display setup.

“Als marktleider in de workstationbranche zijn we constant opzoek naar innovatieve business-oplossingen die inspelen op de vraag van onze klanten”, aldus Ori Bergman, directeur Commercial en Retail Solutions Printing & Personal Systems Group bij HP EMEA.

De HP Z Turbo Drive: dataopslag voor een breed scala aan processen
Met de HP Z Turbo Drive kan de gebruiker ieder creatief proces aan. De HP Z Turbo Drive G2 PCle SSD, aangedreven door Samsung NVMe technologie, levert vier keer de capaciteit van een traditionele SATA SSD tegen een vergelijkbare prijs. Door gebruik te maken van het nieuwe NVMe protocol, ontworpen voor flash storage, worden de prestaties van een G1 processor twee keer zo snel. De tweede generatie HP Z Turbo Drive haalt bijzonder snelle I/O reactiesnelheden waardoor grote hoeveelheden data kunnen worden verwerkt. HP Z840, Z640 en Z440 workstations zijn gemakkelijk uit te breiden met de HP Z Turbo Drive G2 in combinatie met HDD’s en SSD’s.1

“Wanneer met 4K resoluties wordt gewerkt, is dataopslag van groot belang”, zegt Danny Holland, hoofd post-productie bij Brain Farm Digital Cinema. “De HP Z Turbo levert een verbazingwekkend vermogen met hoge snelheden. En dat allemaal voor een lagere prijs”. Brain Farm is een prijzen winnend entertainment- en productiebedrijf dat met Mac computers werkte voordat het overstapte op de HP Z workstations.

Groter DreamColor Display levert Color-critical Correctness
Digitale kunstenaars en creatieve professionals zullen veel plezier hebben van de 31,5inch (diagonaal) wijde HP DreamColor Z32x Display. Het 4K UHD beeldscherm verhoogt de zichtbaarheid van details. De bekroonde HP DreamColor Display technologie levert uitstekende kleurenprecisie en –consistentie op een 10-bit kleurenspectrum sRGB/BT.709/AdobeRGB (100/100/99,5% kleurendekking). Hercalibreren van hardware kan snel en eenvoudig met de HP DreamColor oplossing of het Klein Instruments K10 – A.

De Academy of Motion Picture Arts and Sciences bekroonde de HP DreamColor Display en de ontwikkelaars ervan, met de Scientific & Engineering Award vanwege de verandering die de technologie teweeg heeft gebracht in de filmindustrie. Het beeldscherm levert consistente en stabiele kleuren, wat voor essentieel belang is voor het filmproductieproces. De beeldschermen hebben veelzijdige aansluitingsmogelijkheden, waaronder HDMI 2.0. Op de HP Z32x kan bijna ieder apparaat worden aangesloten. Het beeldscherm is in hoogte verstelbaar en ondersteunt zowel de portret als landscape modus.

HP Ultra-Narrow Bezel
De HP Ultra-Narrow Bezel reeks bestaat uit high-definition beeldschermen zonder randen, die uitermate geschikt zijn voor een multi-display setup. De HP Z27n (Quad HD), HP Z24n (16:10 aspect ratio), HP Z24nf (Full HD) en HP Z24nq (Quad HD) leveren een edge-to-edge kijkervaring en verhogen daarmee de productiviteit.

Deze HP Z beeldschermen zijn direct af-fabriek gekalibreerd en bieden flexibele aansluitingsmogelijkheden. Zo kunnen de beeldschermen via daisy-chain aan elkaar worden aaneengesloten, zodat er maar één kabel vanuit de workstation naar de set van vier schermen gaat. Daarnaast ondersteunen de beeldschermen picture-in-picture en picture-by-picture functionaliteiten. Alle modellen zijn te verstellen in swivel, tilt, hoogte en pivot stand. Ook kunnen de displays zowel in portret als in landscape modus worden gebruikt in side-by-side modus.

Prijs en beschikbaarheid
· HP Z Turbo Drive wordt in juni verwacht. De Drive is bij de lancering beschikbaar in twee varianten: 256GB en 512GB, respectievelijk €299 en €5994;
· De HP Z32x DreamColor Display is naar verwachting beschikbaar in augustus. Prijs op aanvraag;
· De Z27n en Z24n schermen zijn beschikbaar vanaf juni; de Z24nf vanaf augustus. De Z24nf is beschikbaar vanaf september. Prijzen op aanvraag.

Urbanears lanceert nieuwe lentekleuren!

Nederland scoort opnieuw ijzersterk met 4e plaats op WEF ICT ranglijst