in

4 aanbevelingen van MMD die van de winter je favoriete seizoen maken

Nu de temperaturen rond het vriespunt liggen, de avonden donker zijn en er nog wel wat winterweken aan zitten te komen, is de kans groot dat we na het werk flink wat tijd doorbrengen in de woonkamer.

Om deze winterdagen aantrekkelijker te maken hebben we hier wat schermtips voor thuis:

Geef grijze dagen wat kleur
Het midden van de winter is waarschijnlijk de enige tijd van het jaar waarin je een ‘couch potato’ kunt zijn zonder een al te groot schuldgevoel. Hoewel het buiten donker en koud kan zijn, is er een eenvoudige manier om een slechte stemming te voorkomen en je woonkamer wat op te fleuren. De stijlvolle Philips-monitoren uit de E7-serie met hun briljante beeldweergave geven zelfs de meest grijze dagen kleur. De E7-serie fleurt het huis op dankzij het brede kleurengamma met 82 procent NTSC en 99 procent sRGB, en is perfect om urenlang naar te kijken – bijvoorbeeld naar het nieuwste seizoen van je favoriete serie. Ook zijn de kijkhoeken extra breed, zodat ook met een hele groep mensen iedereen een uitstekend zicht heeft op het scherm, vanuit elke hoek.

Probeer eens wat wellness voor je ogen
Behalve voor sociale gelegenheden is de winter van oudsher ook een periode om de accu weer op te laden, om te ontspannen en om aan je welzijn te denken. Ook je ogen verdienen in de winter wat wellness. Mensen brengen in deze donkere tijd van het jaar doorgaans meer tijd dan anders door, zowel voor of achter een scherm. Al die schermen maken de ogen moe. En het echt slechte nieuws is dat een lange blootstelling aan blauw licht van LED-schermen ook slecht kan zijn voor het zicht. De Philips SoftBlue-technologie in de schermen van de E-serie beperkt dit risico door de mogelijk schadelijke golflengten niet uit te zenden, maar daarbij wel de oorspronkelijke kleurkwaliteit te behouden. Gebruikers kunnen zo hun ogen beschermen en nog steeds genieten van de beeldkwaliteit, helderheid en kleurechtheid die ze gewend zijn.

Ontdek 4K UHD
Als je veel tijd thuis doorbrengt, kun je overwegen om over te stappen op 4K UHD, een resolutie die vier keer zo hoog is als Full HD. Zelfs op het kleinste scherm uit de serie, de Philips 241P6VPJKEB van 23,8 inch, biedt extra ruimte op het scherm (en een fantastische beeldkwaliteit) voor video’s en foto’s. De overdrachtssnelheid van 5 GB via de USB 3.0-hub zorgt ervoor dat je niet hoeft te wachten tot je beeld ingeladen is. De perfecte omgeving om je nieuwste video’s of foto’s te bewerken!

Alle 4K UHD-schermen van Philips zijn perfect te integreren met de apparaten die je al in huis hebt. Vrienden en familie kunnen hun smartphones aansluiten op de HDMI 2.0-poort en foto’s laten zien van Kerstmis (of hun laatste skivakantie), en indien gewenst zelfs naast elkaar: met MultiView kun je tegelijkertijd beelden laten zien van twee verschillende bronnen. (En aangesloten telefoons worden tegelijkertijd ook in hoog tempo opgeladen.) Het scherm maakt het ook mogelijk om elkaar virtueel te spreken; via de ingebouwde webcam en de geïntegreerde microfoon kun je praten met al je vrienden, waar ze ook zijn.

Zorg voor een magische stemming
En wat dacht je van gewoon even helemaal niets? De Philips Moda-schermen met Ambiglow Plus hebben winterwelzijn in het achterhoofd. De standaard produceert een lichte gloed rondom het scherm, waarvan de kleur en de helderheid afhangen van wat er op het scherm te zien is. Hij zorgt in de kamer ook voor prachtige sfeerverlichting, waarbij je de kleuren zelf kunt instellen: een warme gloed in de avond, en helder en opwekkend licht voor overdag, met name voor dagen die zo grauw zijn dat het licht de hele dag aan blijft. Het design is ook het vermelden waard; het is een aanvulling op de woonruimte, in plaats van een object dat het hele interieur domineert. Het glas loopt door van zijkant tot zijkant en zorgt samen met de smalle rand voor een naadloze uitstraling, met minimale afleiding tijdens het kijken.

De winter hoeft geen tijd te zijn die je moet uitzitten. Met een fantastische kijkervaring in de woonkamer, die je kunt delen met je familie en vrienden, kan het zelfs het lichtste seizoen worden van allemaal.

Eerste PicoWAN aansluitingen gepresenteerd op MWC

MWC 2016: SanDisk lanceert nieuwe Flash Drive voor USB type-C devices