in

De DMP-UB900 4K Blu-ray speler van Panasonic is nu ULTRA HD PREMIUM gecertificeerd

Nieuwe Panasonic TV en Ultra HD Blu-ray speler produceren samen ongekend mooie, nauwkeurige en geavanceerde beeldkwaliteit.

Panasonic kondigt vandaag aan dat de UB900 Ultra HD Blu-ray speler officieel is gecertificeerd als ULTRA HD PREMIUM product. Dat betekent dat de UB900 voldoet aan de strenge eisen van UHD Alliance voor Ultra HD Blu-ray spelers. Eerder is ook de Panasonic DXW904 4K LED LCD TV gecertificeerd als ULTRA HD PREMIUM product. Met deze geavanceerde producten biedt Panasonic de ultieme bioscoop ervaring voor thuis, in optimale 4K HDR kwaliteit. De DXW904 en de UB900 zijn vanaf nu verkrijgbaar in heel Europa.

Panasonic Nederland start per 1 mei een exclusieve consumentenactie voor de UB900. Bij aankoop van de UB900 ontvangt de consument 2 gratis 4K ULTRA HD Blu-ray films met HDR ondersteuning: San Andreas en de meervoudige Academy Award winnende film Mad Max: Fury Road.
Zowel de DXW904 TV als de UB900 Ultra HD Blu-ray-speler zijn uitgerust met uitzonderlijke video-verwerkingstechnologieën. Hierdoor kunnen ze samen de gebruiker maximaal laten genieten van alle extra details, het kleurengamma, de helderheid, het contrast en de nauwkeurigheid die het Ultra HD Blu-ray-format biedt.

Daarnaast zijn beide producten, die mede zijn ontwikkeld door het Hollywood Laboratory van Panasonic, THX-gecertificeerd. Dit houdt in dat het onafhankelijke testcentrum van THX heeft geoordeeld dat ze beelden kunnen produceren van de hoogste kwaliteit.
De DXW904 en UB900 ondersteunen veel wereldwijde en lokaal populaire OTT video-on-demandservices. De DXW904 zal ook ondersteuning bieden voor de HDR-functie van Amazon en Panasonic is voornemens om ook de nieuwe HDR-service van Netflix te ondersteunen.
Daarnaast kunnen gebruikers ook hun eigen 4K-foto’s en -video’s afspelen die zijn gemaakt met bijvoorbeeld de LUMIX-camera’s van Panasonic. Nu het groeiende assortiment 4K-producten van Panasonic zoveel 4K UHD-contentopties biedt, kan men de oude HD-wereld gedag zeggen.
Zelfs als de gebruiker ervoor kiest om een Ultra HD Blu-ray of HD uitzending te bekijken in plaats van systeemeigen 4K-content, dan bieden de DXW904 TV en de UB900 Ultra HD Blu-ray-speler nog steeds een 4K UHD-ervaringen dankzij de bijzonder krachtige processorsystemen die de beelden opschalen van HD naar 4K.

Productsamenvattingen
DXW904 4K LED LCD TV: produceert de mooiste en nauwkeurigste LCD TV-beelden ooit
• De DXW904 is verkrijgbaar in 58 en 65 inch en introduceert een overvloed aan nieuwe hardware- en softwaretechnologieën die zijn ontwikkeld om de meest nauwkeurige HDR- en SDR (Standard Dynamic Range) beelden te produceren.
• Het nieuwe scherm met honingraatstructuur, dat de kern vormt van de DXW904, maakt onafhankelijke lichtcontrole over honderden zones van het beeld mogelijk. Ook minimaliseert deze structuur het lichtverlies tussen elke zone, wat resulteert in juist die extreme contrastprestaties die nodig zijn voor HDR.
• Ook de unieke 3D Look Up Table-technologie van Panasonic wordt ingezet om te voldoen aan de extreme kleureisen die HDR stelt. Daarnaast zorgt de HCX+ (Hollywood Cinema eXperience plus)-processor van Panasonic ervoor dat elke soort HDR-bron zo wordt overgezet naar het scherm van de DXW904 dat het beeld er altijd natuurlijk, gedetailleerd en genuanceerd uitziet.
UB900 Ultra HD Blu-ray-speler: de beste is nu nog beter
• Tijdens het HD-tijdperk produceerde Blu-ray altijd weer het optimale beeld en geluid. En nu gaat Ultra HD Blu-ray hetzelfde doen voor het 4K HDR-tijdperk. Dat geldt zeker als er wordt afgespeeld op de optimaal presterende nieuwe UB900 Ultra HD Blu-ray-speler.
• De UB900 doet er alles aan om alle informatie die op een Ultra HD Blu-ray staat ten volle te benutten. Daarbij wordt gebruikgemaakt van chroma en gradation processing, technologieën die zijn ontwikkeld en verbeterd door het Hollywood Laboratory van Panasonic. Hierdoor kan zelfs het kleinste detail en elke kleurnuance die een filmmaker voor ogen had worden weergegeven op de televisie.
• De UB900 is ook onverbiddelijk als het gaat om geluidskwaliteit. Zo worden er onderdelen van Hi-Fi-kwaliteit gebruikt, worden de video- en audiosignalen gescheiden en worden hoge-resolutie audioformaten als DSD en ALAC ondersteund naast de meer gebruikelijke WAV/FLAC/MP3/AAC/WMA-formaten.

Amazon lanceert Kindle Oasis – de dunste en lichtste Kindle ooit

Drie Digital Imaging-producten van Panasonic door vakjury bekroond met prestigieuze TIPA Awards