in

LG op zoek naar Smartphone Photographer Of The Year

Winnaar competitie krijgt titel Smartphone Photographer Of The Year 2016 en meerdere LG-prijzen – LG is afgelopen week gestart met de zoektocht naar de LG Smartphone Photographer Of The Year (SPOTY) 2016.

De competitie zal drie maanden duren en staat in het teken van Life’s Good Moments; bijzondere momenten die je graag wil vastleggen. De uiteindelijke winnaar gaat naar huis met een LG G5, een LG Friends-pakket en een LG OLED televisie en mag zich LG Smartphone Photographer Of The Year 2016 noemen.

Foto’s van de mooiste momenten
We leggen steeds meer momenten vast met de camera’s op onze smartphones. Daarnaast heeft de smartphonecamera zich steeds meer ontwikkeld. Acht jaar geleden fotografeerden we nog met een 2 megapixel-camera, nu heeft de nieuwe LG G5 een 16 megapixel-camera aan de achterkant, een 8 megapixel-camera aan de voorkant én een extra groothoeklens.

Echter laat de kwaliteit van smartphonefoto’s nog vaak te wensen over. Uit marktonderzoek van LG is naar voren gekomen dat de smartphonegebruiker niet alle ins en outs van de camera’s op mobiele toestellen kent. De kennis om de smartphonecamera in iedere situatie optimaal te gebruiken ontbreekt. Het doel van deze competitie is dan ook de kennis over de smartphonecamera en hoe deze te gebruiken te verbreden.

Sport, Food, People en Into the Wild
Iedereen kan aan de SPOTY Awards deelnemen door foto’s in vier verschillende categorieën in te sturen – Sport, Food, People en Into the Wild. Sport is vertegenwoordigd door sportfotograaf Bastiaan Heus, Food door Claartje Schröder van Foodness.nl, People door Marthijn van Steinvoorn en Into the Wild door Wesley Glasmacher van travelblog Wes In The Wild. Tijdens de competitie zullen LG, Zoom.nl en ambassadeurs de deelnemers van inspiratie, tips en adviezen voorzien.

“Life is good. Mooie momenten zijn er om vast te leggen en te delen – met vrienden en familie, maar ook met de rest van de wereld via sociale media en blogs. Het liefst laten we de mooie momenten goed tot zijn recht komen met kwalitatieve foto’s en video’s,” zegt Bas Dekker, commercieel directeur LG Benelux. “Voor ons is de camera een van de belangrijkste speerpunten van smartphones. De LG G4 stond al aan de top, maar met de modulaire LG G5 gaan we nog een stap verder. Dit toestel heeft twee uitzonderlijke camera’s, inclusief wide angle-functie. Met de LG Friends zoals de 360 CAM en CAM Plus kan bovendien extra speciale footage geschoten worden. Onze techniek maakt het mogelijk om mensen de mooiste momenten op de mooiste manier vast te laten leggen. We kijken ernaar uit om dit in de praktijk te zien met de Smartphone Photographer Of The Year competitie.”

Voor meer informatie over deze competitie ga naar www.lifesgoodmoments.nl.

Innovatie volop aanwezig op ICTVakdag 2016

Nieuwe producten van Canon