in

Wat geef jij cadeau met Vaderdag?

Raak geïnspireerd door het waargebeurde verhaal van Esther, haar man Roderik en Eyefi – Het is een slimmerd, hoor, daar niet van, twee doctoraten en een leerstoel aan de universiteit, maar als zijn warrige hoofd niet vastzat, vergat hij dat ook nog.

Laatst bijvoorbeeld, op Tenerife. Staat ‘ie de hele tijd vakantie foto’s te maken, dus je zou verwachten dat we nu, meer dan een jaar verder, wel eens wat aan opa en oma kunnen laten zien. Bijvoorbeeld van hun kleinkinderen op het strand, van ons gezinnetje in dat leuke restaurant en van Roderik zelf aan de rand van de vulkaan (selfie). Maar helaas, hij weet niet meer waar hij ze heeft opgeslagen. Waarschijnlijk op zijn computer, maar daar is het al net zo’n chaos als in zijn hoofd. Of op zijn tablet, maar die is hij kwijt. Verstrooide professor…

Ik stond dan ook, zoals je kunt begrijpen, op het punt om hem zijn favoriete speeltje af te pakken en zelf dan maar de foto’s te maken op belangrijke gelegenheden en vakanties. Tot ik hem vorig jaar voor Vaderdag Eyefi cadeau deed. Dankzij Eyefi worden de duizenden foto’s van Roderik nu automatisch en draadloos gesynchroniseerd met Eyefi Cloud en met al onze computers, tablets en telefoons, waar ze in handige en overzichtelijke albums worden opgeslagen, zodat het hele gezin er toegang tot heeft. Nu kunnen we heel makkelijk zoeken op ‘Roderik’ en ‘chimpansee’ om direct die ontzettend grappige foto te vinden van toen het petje van Roderik door een chimpansee werd gestolen in de dierentuin van Barcelona. Lachen!

En als we nu op bezoek gaan bij opa en oma, dan zorgt Eyefi er voor dat alle foto’s automatisch op onze telefoons en tablets staan, zodat ook zij mee kunnen genieten van de avonturen van ons gezin en de fratsen van hun zoon. Snappen doen ze het niet (“Waar staan de foto’s? In de wolken?”), maar genieten doen ze wel (“Hahaha, die aap is slimmer dan jij, Roderik”). Dankzij Eyefi.

Cliquefie, een Selfiestick maar dan opnieuw uitgevonden

DigiMovie: Warcraft review