in

De meest betaalbare Kindle nu nog beter: dunner en lichter voor dezelfde prijs

Dankzij het dunne en lichte design neem je je complete bibliotheek gemakkelijk overal mee naartoe – Exporteer je aantekeningen en favoriete passages, print ze eenvoudig uit voor je boekenclub, en nog veel meer.

Amazon introduceert vandaag de nieuwe Kindle. De nieuwste versie van Amazon’s meest betaalbare e-reader is dunner, lichter, heeft twee keer zoveel geheugen als de vorige generatie en dat voor dezelfde prijs van image002. jpgslechts €81,34. De Kindle is verkrijgbaar in zwart en wit en is te bestellen via www.amazon.nl/kindle.

“Er zijn al tientallen miljoenen lezers over de hele wereld met een Kindle e-reader. Vanaf vandaag is onze meest betaalbare Kindle nog beter, terwijl hij dezelfde baanbrekende prijs behoudt”, aldus Arthur van Rest, General Manager, Kindle. “De nieuwe Kindle heeft een dunner en lichter design, twee keer zoveel geheugen en alle functies die klanten prettig vinden. Kortom: lezen was nog nooit zo leuk.”

De Kindle: dunner, lichter en nog steeds maar €81,34
De compleet nieuwe Kindle is dunner en lichter en heeft twee keer zoveel geheugen als de vorige generatie. Hij is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit en heeft een ronder design. Daardoor is hij in elke hoek makkelijk en comfortabel vast te houden met één hand voor lange leessessies. In tegenstelling tot reflecterende tablet- en smartphoneschermen heeft de Kindle een aanraakscherm met hoog contrast dat in geen enkele omgeving licht weerkaatst, zelfs niet in direct zonlicht. Recent onderzoek van Harvard Health Publication heeft aangetoond dat het blauwe achtergrondlicht van bijvoorbeeld tablets en smartphones ervoor kan zorgen dat je ‘s avonds te weinig melatonine aanmaakt. Dit is een natuurlijk hormoon dat het lichaam helpt om in slaap te vallen. Het scherm van de Kindle produceert helemaal geen licht, hierdoor kun je altijd lezen zonder dat je er slechter van gaat slapen. En zoals alle Kindle e-readers heeft ook de nieuwe Kindle een batterij die geen uren, maar weken meegaat.

Nieuwe leesfuncties
De Kindle is uitgerust met de nieuwste leesfuncties van Amazon, waaronder:
· Export Notes: je kunt nu heel eenvoudig aantekeningen en favoriete passages vanuit een boek naar je e-mail sturen, zodat je ze altijd bij de hand kunt hebben. Het is ook mogelijk om ze als PDF te ontvangen zodat je ze eenvoudig kan afdrukken en mee kan nemen naar je boekenclub of als bestand dat je kunt openen in je favoriete spreadsheetapp. Dit is een van de functies die in de komende weken beschikbaar zal worden als onderdeel van een gratis over-the-air-softwareupdate.
· Persoonlijk startscherm: met de vernieuwde interface en navigatie is het nog eenvoudiger om je volgende favoriete boek te ontdekken, verlanglijstjes te beheren en aanbevelingen te bekijken. Kijk voor meer informatie op www.amazon.com/kindleupdate.

Alles wat de Kindle zo populair maakt
De nieuwe Kindle beschikt over alle functies die de Kindle –familie al acht jaar lang de meest populairste e-readers ter wereld maken:
· Nieuwe lettertypes als Bookerly, Ember en OpenDyslexic bieden nog meer keuze voor klanten als aanvulling op de allerbeste lettertypes die al beschikbaar zijn op de Kindle.
Een batterij die wekenlang meegaat: de batterijduur wordt gemeten in weken, niet in uren.
· Geen configuratie nodig: de Kindle is al geregistreerd als je hem ontvangt, je kunt dus gelijk beginnen met lezen.
· Whispersync: slaat de huidige pagina, je favorieten en je notities op en synchroniseert deze met al je apparaten en Kindle-apps. Zo kun je altijd verder lezen waar je gebleven was.
· Zorgeloos archiveren: de Kindle maakt automatische back-ups van je Kindle-boeken in de cloud, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je je boeken kwijtraakt. Je kunt ze altijd opnieuw downloaden, gratis en draadloos.
· Word Wise: beschikbaar voor veel populaire Engelse boeken. Dit maakt het gemakkelijker om boeken sneller te begrijpen en er plezier van te hebben. Er verschijnen automatisch korte en eenvoudige definities boven moeilijke woorden, zodat je kunt blijven lezen met minder onderbrekingen.
· Kindle FreeTime: helpt ouders op een eenvoudige, leuke manier om kinderen te stimuleren om vaker te lezen. Je kiest zelf de boeken uit die je kinderen kunnen lezen en ze verdienen badges als ze bepaalde mijlpalen hebben bereikt.
· Time to Read: vertelt je hoe lang het nog duurt om een hoofdstuk of boek uit te lezen, op basis van je eigen leessnelheid.
· Vocabulary Builder: verzamelt woorden die je in het woordenboek opzoekt in een toegankelijke lijst. Hiermee kun je jezelf testen door middel van flitskaarten en kun je woorden meteen in hun context bekijken.
· Deel je favoriete passages: deel boekentips, bepaalde hoofdstukken en interessante quotes met je vrienden via Facebook en Twitter.
· Smart Lookup: integreert definities uit een woordenboek met andere naslagwerken via X-Ray en Wikipedia.
· Op maat gemaakte typografie-machine: de spaties tussen woorden en letters, afbreekstreepjes, uitlijning, ligaturen en afspatiëring zorgen ervoor dat de pagina’s er precies zo uitzien als de auteur bedoeld heeft.

De beste e-bookwinkel ter wereld
Met een Kindle e-reader heb je meteen toegang tot de Kindle Store. Hier vind je:
· Een enorm aanbod: miljoenen boeken, waaronder de nieuwste bestsellers, kranten en tijdschriften, Kindle Singles en meer
· Exclusieve Kindle-boeken: meer dan 1.000.000 boeken zijn exclusief verkrijgbaar via de Kindle Store
· Lage boekenprijzen: er zijn meer dan 2 miljoen boeken verkrijgbaar voor €3,99 of minder

De nieuwe Kindle kost nog steeds maar €81,34. Hij is wereldwijd nu vooruit te bestellen en zal in de komende weken worden verzonden.

Samsung’s mensgericht Internet of Things

DigiFocus: D-Link viert 30e verjaardag als innovator in netwerktechniek