in

Razer introduceert gaming-laptop met de kracht van een PC: nieuwe Razer Blade Pro

Razer Blade Pro maakt zijn debuut als ‘s werelds dunste en lichtste alternatief voor PC met 17,3 inch G-Sync IGZO-display, laatste quad-core i7 CPU van Intel, NVIDIA GeForce GTX 1080 GPU, tot 2 TB aan SSD-opslag en mechanisch toetsenbord met ultralaag profiel.

Razer, het vooraanstaande lifestylemerk voor gamers, introduceert vandaag de nieuwe 17 inch Razer Blade Pro. Deze laptop is speciaal ontwikkeld voor gamefanaten en power users die over het prestatievermogen van een PC willen beschikken, maar geen concessies willen doen aan de mobiliteit. Het nieuwe systeem van Razer biedt betere prestaties dan ooit en is nog geen inch (2,54cm) dik. De Razer Blade Pro kan vrijwel elke taak aan.

De nieuwe Razer Blade Pro is voorzien van de laatste Intel Core i7 quad core-processor en de geavanceerde NVIDIA GeForce GTX 1080 grafische kaart. Dit is het krachtigste systeem dat ooit door Razer is ontwikkeld en de dunste laptop met een GTX 1080-GPU die op de markt verkrijgbaar is. Het systeem is daarnaast voorzien van Thunderbolt 3-aansluiting voor geavanceerde connectiviteitsopties, 32 GB aan DDR4 dual-channel geheugen, tot 2 TB aan PCI M.2 SSD-opslagcapaciteit in een RAID 0-configuratie en een ingebouwde SD-kaartlezer.

Terwijl vergelijkbare alternatieven voor PC’s meer dan twee inch (5cm) dik zijn en ruim 4,5 kilogram wegen, behoudt de nieuwe Blade Pro zijn iconische vormfactor. De uit één stuk aluminium gefreesde behuizing is slechts 0,88 inch (2,2cm) dik en weegt minder dan 3,54kilogram. De meegeleverde AC-adapter zet vergelijkbare voedingssystemen in de schaduw en vormt een optimale aanvulling op de mobiliteitsopties van de laptop.

Nog opvallender is het warmtebeheersysteem van de Razer Blade Pro. Dit volledig nieuwe systeem is voorzien van ’s werelds dunste koeloplossing op basis van koeldamp voor een notebook. De dampkamer reduceert de warmteweerstand en hotspots door warmte snel, gelijkmatig en efficiënt te verdelen en zorgt samen met een ventilator en dynamische warmtewisselaar voor een optimale warmteafvoer. Dit maakt de Razer Blade Pro tot de krachtigste computer die ooit in een dergelijk dun chassis is ondergebracht.

Razer heeft ook voor de andere onderdelen van zijn gaming-laptop een compromisloze aanpak gehanteerd. De fraai vormgegeven 17,3 inch 4K IGZO-monitor met NVIDIA G-SYNC-technologie zorgt met hoge framesnelheden voor een uiterst soepele beeldovergang. Het display biedt kleurnauwkeurigheid voor het volledige Adobe RGB-kleurenspectrum om gamers en professionals oogverblindende beelden te bezorgen.

De Razer Blade Pro is de eerste notebook die gebruikmaakt van Razers Ultra-Low-Profile Mechanical switches. Elke schakelaar biedt een optimaal activerings- en resetpunt. Toetsaanslagen worden geregistreerd bij een druk van 65 gram, zodat gebruikers het gevoel hebben dat ze een mechanisch toetsenbord in volledig formaat gebruiken. Het toetsenbord en de trackpad zijn daarnaast gekoppeld aan Razer Chroma. Deze technologie biedt gebruikers een reeks van verlichtingseffecten die ze kunnen aanpassen of synchroniseren om gebeurtenissen in games visueel te benadrukken.

De specificaties voor de Blade Pro liggen hoger dan de hardware-vereisten voor de HTC Vive, Oculus Rift en OSVR HDK 2. Dit maakt het systeem tot een van de meest mobiele virtual reality (VR)-apparaten voor gamefanaten en developers.

“De oorspronkelijke 17 inch Blade was de eerste laptop die het prestatievermogen van een PC combineerde met optimale draagbaarheid”, aldus Min-Liang Tan, de medeoprichter en CEO van Razer. “We hebben dit concept naar een hoger niveau gebracht met de nieuwe Razer Blade Pro. De achterliggende techniek voor warmtebeheer is verbluffend. Het is bijna niet te geloven wat we hebben bereikt. We zijn begonnen met één product en een klein team, en beschikken inmiddels over een complete catalogus van gaming-systemen en een omvangrijke groep technici en designers die de grenzen van draagbare gaming-systemen verleggen.”

“Het is indrukwekkend om te zien wat Razer allemaal in de nieuwe Razer Blade Pro heeft weten te bouwen”, zegt Mark Aevermann, senior product lead GeForce Gaming Laptops bij NVIDIA. “Ze zijn erin geslaagd om een gaming-laptop te ontwikkelen met de GeForce GTX 1080, het paradepaardje onder onze grafische kaarten, waardoor gamers de laptop mee op reis kunnen nemen.”

De 17 inch Blade Pro vormt een aanvulling op de bekroonde productreeks van Razer. De 14 inch Razer Blade zet de norm op het gebied van mobile gaming, terwijl de 12,5 inch Razer Blade Stealth eerder dit jaar door CES werd uitgeroepen tot beste PC vanwege zijn prestatievermogen, prijs-kwaliteitverhouding, uitbreidbaarheid en draagbaarheid. Voor beide modellen werden recentelijk nieuwe versies aangekondigd die nu verkrijgbaar zijn.

Meer informatie over de Razer Blade Pro en nieuws over de beschikbaarheid vind je op razerzone.com/bladepro.

Prijs: vanaf €4,199

DigiFocus: Synology 2017 Event goed bezocht

DigiTip: Plantronics BackBeat PRO-headset