in

Linksys en Rivet Networks werken samen aan gaming-router

Linksys en Rivet Networks bundelen hun krachten om de Killer Priorization Engine op te nemen in de nieuwe Linksys WRT gaming-router – Nieuwe draadloze gaming-router WRT32X van Linksys optimaliseert als eerste de spelervaring van gebruikers van game-PC’s met Killer-technologie

pr/wf/click?upn=gNiz8ZwLqUrfpO3v-2B6RNfiGsswxGvKTUKs-2F3ydjDLLw-3D_onXnJGlRddgwjq9DW5HkbRYv3Vf90rGv0s5S9cR61TcXUH0zI5F5xKgNQsmjcLZH-2FEEqLXzzvfiBPWxVVLN5n5vKVMnn4gP7v5cn4QxXD2LRcS0AbQHRQ-2BpCYkMz7OE5XztOTRoHxzmjhFSW5Qe4VnvQzSZ2oVsliyGDfp9FSHOI6eAh19XJ3vbRcUmQAb2BVJAiz5JxZ985U6BRgXJO7Wvk7GqkPGpXyBDJByoPgqkfsY3nTipNN6IOLWAlFwmm”>Linksys en Rivet Networks, de fabrikant van de bekroonde Killer-netwerkproducten voor PC’s en laptops, maken vandaag tijdens de Consumer Electronic Show 2017 (CES) in Las Vegas bekend dat ze een samenwerking zijn aangegaan. Het doel is om de Killer Prioritization Engine op te nemen in de WRT32X, een nieuwe variant van de Linksys WRT-router die voor gamers is ontwikkeld. Deze unieke samenwerking biedt serieuze online gamers toegang tot de eerste router die speciaal is geoptimaliseerd voor gebruikers van game-PC’s met Killer-technologie. De Killer Prioritization Engine optimaliseert het netwerkverkeer om de latency te minimaliseren en voor een vlekkeloze game- en audiovisuele ervaring te zorgen. De Killer Prioritization Engine beheert ook het andere dataverkeer binnen het thuisnetwerk, om ervoor te zorgen dat andere apparaten en activiteiten niet te lijden hebben onder het intensieve gamen.

Gaming heeft zich van een vrijetijdsactiviteit voor kinderen ontwikkeld tot een heuse lifestyle. Volgens Eedar, een toonaangevend onderzoeksbureau op het gebied van gaming, speelt meer dan zestig procent van alle Amerikanen meer dan tien uur per week games. Gamers zijn ook multi-taskers als ze niet spelen. Ze communiceren vaak met teamgenoten via VoIP, kijken hoe concurrenten het doen op Twitch en downloaden omvangrijke patches voor hun favoriete games. Ondertussen zijn hun vrienden en gezinsleden bezig met het streamen van video’s, het downloaden van iOS-updates en het raadplegen van hun e-mail. Thuisnetwerken zijn tegenwoordig drukbezetter dan ooit. Gamers willen er zeker van zijn dat hun spelverkeer prioriteit krijgt binnen het thuisnetwerk en niet nadelig wordt beïnvloed door andere internetactiviteiten.

“We hebben gekeken naar de routeropties die op de markt verkrijgbaar waren voor gamers. We realiseerden ons dat zogenaamde ‘gaming-routers’ weinig meer om het lijf hadden dan standaardrouters met een flitsend industrieel ontwerp of een interessante verpakking die ten doel had om gamers aan te trekken. Ze boden echter geen noemenswaardige kwaliteit of innovaties”, aldus Vince La Duca, productmanager van de Linksys WRT-reeks. “We wisten dat we met de WRT-reeks over de beste gaming-hardware op de markt beschikten. Het enige dat we nog nodig hadden, was de juiste oplossing om gamers een voorsprong op de concurrentie te geven door middel van netwerkoptimalisatie. We zijn daarom gesprekken aangegaan met Rivet Networks, de maker van de netwerkproducten uit de Killer-reeks.”

La Duca: “De draadloze en Ethernet-producten uit de Killer-reeks zijn te vinden in vrijwel elk hoogwaardig gaming-systeem. Het idee was om een integrale oplossing te ontwikkelen voor serieuze online gamers.”

“We speelden al tijden met het idee om de technologie van Killer Networking in een router op te nemen”, zegt Bob Grim, vice president Marketing en Business Development bij River Networks. “Samenwerken met Linksys om de Killer Prioritization Engine te integreren in de WRT32X was een makkelijke keuze, omdat we bekend zijn met het enorme technische vernuft dat Linksys in zijn producten stopt. De werkelijke winnaars zijn in dit geval de gamers. Zij kunnen nu beschikken over een router van wereldformaat die speciaal is ontwikkeld met oog op een snelle en soepele game-ervaring, ongeacht de andere activiteiten die binnen het thuisnetwerk plaatsvinden.”

De draadloze gaming-router WRT32X, die bekroond is met de CES 2017 Innovations Award, is voorzien van hardware van grootzakelijke kwaliteit, zoals een 1,8 GHz dual-core ARM CPU, 802.11ac Wave 2 dual-band 3×3 met een draadloze radio met Tri-Stream 160-technologie, 256 MB aan flash-geheugen, 512 MB aan DDR3-geheugen en een Gigabit Ethernet-switch met 5 poorten en TCAM. Voor de firmware wordt gebruikgemaakt van de laatste stabiele versie van de Linux-kernel. Dit zorgt voor een gestroomlijnde en lichtgewicht codebasis met lage latency als belangrijkste focus. Het geheime ingrediënt en de belangrijkste innovatie is de integratie van de Killer Prioritization Engine. Ten slotte biedt een speciale grafische gebruikersinterface (GUI) gamers toegang tot belangrijke netwerkinstellingen en statistieken over het internetgebruik. Het ontwerp van de GUI is aantrekkelijk voor gamers en sluit aan op het strakke hedendaagse ontwerp van de WRT-hardware.

De draadloze gaming-router WRT32X stelt gebruikers van gaming-PC’s in staat om te profiteren van snelle en soepele spelprestaties, zelfs als er meerdere apparaten binnen het thuisnetwerk om bandbreedte vragen. Het volledige thuisnetwerk profiteert van de Killer Prioritization Engine, een geïntegreerde en automatische oplossing voor het balanceren van de bandbreedte tussen de PC met Killer-technologie en de WRT32X. Het internetverkeer van de PC wordt speciaal beheerd om ervoor te zorgen dat de spelprestaties een topprioriteit vormen. De audio- en videoprestaties vormen de tweede en derde prioriteit. Downloads van grote bestanden, zoals patches voor games, krijgen een lagere prioriteit toegekend, zodat ze niet van negatieve invloed zijn op andere gebruikers die op internet surfen of genieten van een supersnelle videostream van Netflix.

De Killer Prioritization Engine van Rivet Networks is exclusief met de WRT32X geïntegreerd:

  • Volledig geïntegreerd met endpoints met Killer-technologie voor het optimaliseren van de applicatieprestaties
  • Zorgt voor snelle en soepele game-ervaringen, zelfs als meerdere apparaten binnen het thuisnetwerk om bandbreedte vragen
  • Zorgt ervoor dat downloads van grote bestanden zoals patches voor games geen negatieve invloed hebben op de prestaties van apparaten zonder Killer-technologie
  • Het Killer Control Center biedt bedieningsmechanismen voor de router

Belangrijkste functies van de WRT32X:

  • 1,8 GHz dual-core ARM CPU
  • Dual-band 3×3 met Tri‐Stream 160-technologie voor snelheden van 2,6 Gbps op 5GHz
  • MU-MIMO-technologie voor een efficiënt bandbreedteverbruik
  • QoS-engine ondersteund door Killer-technologie
  • Exclusieve optimalisatie voor Killer gaming clients in systemen van onder meer MSI, Alienware en Razer
  • DFS-gecertificeerd voor gebruik in het vrije DFS-kanaalbereik
  • 256 MB aan flash-geheugen en 512 MB aan DDR3-geheugen
  • 4 krachtig presterende antennes en PA’s voor een ongekend groot bereik
  • Gigabit Ethernet-switch met 5 poorten en TCAM
  • eSATA-, USB 3.0- en USB 2.0-poorten voor NAS-achtige opslag
  • Speciaal voor online game-verkeer ontwikkelde firmware
  • Ondersteuning voor open source-toepassingen

Technische productspecificaties:

  • Draadloze technologie: AC3200 MU-MIMO
  • Netwerkstandaarden: 802.11a/g, 802.11n, 802.11ac
  • Draadloze snelheden: AC3200 (N600 + AC2600)[1]
  • Draadloze frequentiebanden: 2,4 en 5 GHz (dual band)
  • Ethernet-poorten: één Gigabit WAN-poort, vier Gigabit LAN-poorten
  • Overig: één USB 3.0-poort, één Combo eSATA/USB 2.0-poort, stroom
  • Antennes: vier externe en verwijderbare dual-band-antennes
  • Processor: 1,8 GHz dual-core
  • Geheugen: 512 MB aan DDR3 RAM-geheugen en 256 MB aan Flash-geheugen
  • Draadloze encryptie: WPA2 Personal, WPA2 Enterprise
  • VPN-ondersteuning: PPTP IPSec pass‐through
  • Bedrijfsmodi: draadloze router, accesspoint, wired bridge, wireless bridge
  • Ondersteuning voor bestandssystemen: FAT, NTFS en HFS+
  • Browsergebaseerde installatie en speciale graphical user interface (GUI)
  • Ondersteuning voor open source-toepassingen op basis van OpenWrt en DD-WRT
  • Geavanceerde QoS-engine van Killer Networking

De WRT32X zal worden gedemonstreerd tijdens de CES-beurs op de stand van Linksys – South Hall stand nr. 30451.

Prijzen en beschikbaarheid
De nieuwe draadloze gaming-router WRT32X van Linksys zal naar verwachting in het voorjaar van 2017 verkrijgbaar zijn via grote fysieke en online winkelketens voor een geschatte adviesprijs van €299,99.

LG zet nieuwe standaard voor high-end Super UHD-televisies met Nano Cell-technologie

Sony breidt de 4K HDR TV-lijnuit met de nieuwe X-serie en A-serie