in

PowerVision lanceert PowerRay onderwaterdrone

Technologische doorbraak op gebied van recreatief vissen – PowerVision Technology Group, wereldwijd leider in UAV-, robotica- en big data-technologieën, lanceert vandaag de PowerRay.

De PowerRay is een innovatieve onderwaterdrone met functies die speciaal zijn ontworpen om zoetwater-, zoutwater- of ijsvissen te vergemakkelijken. De onderwaterdrone is de nieuwste toevoeging aan het portfolio van PowerVision, waaronder ook de geavanceerde consumentendrone PowerEgg™ en de professionele drone PowerEye™ vallen.

De PowerRay onderwaterdrone is voorzien van het sonarsysteem PowerRay Fishfinder, waarmee nauwkeurig een vis kan worden gedetecteerd. Het systeem stuurt beelden, gegevens en waarschuwingen naar je smartphone door middel van de ingebouwde WiFi tot een afstand van 80 meter. De PowerRay duikt tot 30 meter diepte en wanneer de Fishfinder-sonar wordt geactiveerd, kan een vis tot 40 meter diep worden gedetecteerd met een nauwkeurigheid tot 10 centimeter. De PowerRay Fishfinder bevat een speciaal licht in blauwtinten wat vissen aantrekt.

Via de bijbehorende iOS of Android-app zijn alle foto- en videobeelden, die de geïntegreerde 4K UHD-camera schiet, direct te bekijken. Gebruikers kunnen via de app ook de exacte locatie van de onderwaterdrone zien, de reismodus selecteren, de snelheid en hoeveelheid licht bedienen en de optimale instellingen voor onderwaterfotografie instellen.

PowerRay bevat daarnaast een optie om aas op de gewenste locatie uit te gooien en zo vissen te lokken. Dankzij het monitoring- en controlesysteem via de mobiele app is dit proces op de voet te volgen.

Voor gebruikers die realtime onder water willen meekijken of de drone via een draagbaar toestel willen besturen, heeft PowerVision de VR Goggle ontwikkeld. Doordat de PowerRay VR Goggle zwaartekracht en gebaren herkent, kunnen gebruikers de drone manipuleren en besturen door het hoofd naar links, rechts, boven of beneden te draaien.

“Recreatief vissen is een activiteit die geen grote, vernieuwende technologieën kent. De introductie van de PowerRay verandert de manier waarop we de afgelopen 7.000 jaar vissen vingen volledig. Dankzij technologische ontwikkelingen krijgen vissers via virtual reality een bijzondere onderwaterervaring. De PowerRay maakt vissen niet alleen eenvoudiger, maar ook spannender en leuker voor gebruikers. Recreatief vissen zal nooit meer hetzelfde zijn”, aldus Wally Zheng, CEO van PowerVision Technology Group.

PowerRay-technologie
• Door de geavanceerde UVA-technologieën heeft de PowerRay een belangrijke innovatie wat recreatieve vissers belangrijke voordelen biedt:
• De beste in zijn klasse: een 4K UHD-camera met 100-graden groothoeklens, MP4-video met 30fps, Burst Mode-optie met 5fps en 12 megapixels, 1080P realtime beeld- en videostreaming en geïntegreerd verstelbaar licht voor fotografie en videografie.
• 100% waterproof tot een maximum van 30 meter onder water.
• Werkzaam tot maximaal 4 uur.
  – Lichtgewicht:
  – Gewicht PowerRay basisdrone: 3.5 kg
  – Gewicht PowerRay accessoires: 2 kg

Zheng vervolgt: “Toen wij de PowerEgg en PowerEye introduceerden vertelden wij de wereld dat we niet zomaar een bedrijf zijn die drones maakt. PowerRay geeft ons de mogelijkheid om innovatie te stimuleren waarbij we focussen op de consumentenervaring en het artistieke design van producten. Hiermee willen we de verwachtingen van onze doelgroep overtreffen en de marktleider zijn op het gebied van consumentenrobotica. We veranderen de manier waarop mensen leven, werken en plezier hebben.”

Prijzen en beschikbaarheid
Vanaf 27 februari is het mogelijk om de PowerRay te pre-orderen. De prijs is op dit moment nog niet bekend.

Sony breidt de 4K HDR TV-lijnuit met de nieuwe X-serie en A-serie

Media Markt stelt testteam samen van klanten met passie voor elektronica