in

Het geluid van 2017: jaar voor gadgetliefhebbers, audiofielen en feestbeesten

LG Electronics komt in 2017 met een breed aanbod van audio- en videoproducten voor alle soorten en types muziekliefhebbers – Van nieuwe soundbars tot zwevende speakers en van krachtige geluidsinstallaties tot een Dolby Vision 4K Blu-ray speler.

Tijdens CES 2017 in Las Vegas onthulde LG het geluid van 2017 voor de gadgetliefhebbers, audiofielen en feestbeesten.

Zwevende speaker
De futuristische LG Levitating Portable Speaker (PJ9) valt direct op door het design. De draadloze speaker met een uitstekende audiokwaliteit, zweeft namelijk boven het laadstation. Naast het opvallende uiterlijk kun je met de speaker muziek, podcasts en luisterboeken perfect afspelen. Ideaal dus voor op je nachtkastje, in de keuken, woonkamer of zelfs buitenshuis in het park of op het strand.

De batterij van de zwevende speaker gaat tien uur mee. Maar mocht de batterij nu bijna leeg zijn, dan daalt de slimme speaker vanzelf zachtjes op het laadstation. Het opladen start automatisch en gebeurt draadloos, zonder dat de muziek wordt onderbroken. Dankzij de Multipoint-technologie is het mogelijk om de speaker met twee Bluetoothapparaten tegelijk te verbinden.

Home Entertainment: de perfecte kijkervaring door het beste geluid
Met een nieuwe, verbeterde lineup soundbars biedt LG het perfecte geluid voor de beste kijkervaring. Technologie en design staan centraal om thuis een complete bioscoopervaring te hebben met jouw favoriete films, documentaires of series.

LG SJ9
De nieuwe SJ9 soundbar van LG maakt gebruik van Dolby Atmos, zodat je het geluid van de bioscoop nu ook in je woonkamer beleeft. Om zo’n krachtig geluid in de woonkamer te krijgen, is de SJ9 onder andere uitgerust met twee Dolby Atmos up-firing speakers om de luisteraar vanuit elke hoek te bereiken. De SJ9 is naast Dolby Atmos ook voorzien van Sound Upconverting. Hiermee krijgen standaard audiobestanden een ‘upgrade’ naar 24bit/192Hz zodat alle details en nuances perfect klinken. Ook is de SJ9 voorzien van 4K Sound en 4K Pass-Through, wat zorgt voor het beste geluid voor films en series in 4K.

LG SJ8
De elegante SJ8 soundbar heeft een slank en efficiënt design. Een mooi contrast met het robuuste en krachtige geluid van deze soundbar. Het model sluit naadloos aan op de nieuwste LG-televisies van 2017. De SJ8 is voorzien van veel features die ook in de SJ9 zijn verwerkt, zoals 4K Sound, 4K Pass-Through en het vermogen om content te streamen via de geïntegreerde Chromecast.

LG SJ7
De LG SJ7 maakt de lineup van soundbars compleet: een veelzijdige en sterke 320W soundbar. Deze soundbar bestaat uit twee delen, waardoor deze zowel horizontaal als verticaal gebruikt kan worden, en die draadloos met elkaar verbonden zijn. Een van de twee delen heeft een ingebouwde batterij en die speaker kan, wanneer er een knop wordt ingedrukt, gebruikt worden als rear speaker. Draai een andere knop naar ‘portable mode’ en deze helft van de SJ7 kan altijd en overal gebruikt worden als draadloze Bluetoothspeaker.

Krachtpatsers voor de ultieme ‘bassdrop’
De LOUDR-systemen, speciaal gemaakt voor echte feestbeesten en muzikanten, hebben allemaal een krachtig vermogen om de beste feeststemming te creëren. De LOUDR CJ98 kan 3.500W aan geluid genereren, waardoor je je direct in een volle club waant. Met de Party Thruster kan de dj de opbouw van een danceplaat controleren en de bassdrop en lichteffecten perfect timen. De CJ98 is ook uitgerust met een scala aan verschillende functies, zoals looping buttons en Karaoke Star.

De LOUDR OJ98 is een ander all-in-one speakersysteem om de partysfeer te verhogen. Met OJ98’s Sparkle Lightning wordt het ritme van de muziek bijvoorbeeld gevisualiseerd. Om de sfeer er helemaal in te krijgen, beschikt de OJ98 over Party Kick Starter, een functie waarmee je de ronkende motor van een auto simuleert. Dit systeem is speciaal gemaakt voor dj’s en beschikt tevens over Party Thruster voor volledige controle.

4K Ultra HD Blu-ray speler met Dolby Vision
Voor wie het normale aanbod van (digitale) televisie nog niet genoeg is, introduceren LG Electronics en Dolby Laboratories, Inc. voor 2017 de LG UP970 Ultra HD Blu-ray speler. Dit is LG’s eerste 4K Blu-ray speler die HDR Dolby Vision* ondersteunt, waardoor gebruikers de perfecte kijkervaring hebben.

Al jarenlang weet Dolby geavanceerde technologieën uit de bioscoop naar de huiskamer te brengen en dat is met Dolby Vision niet anders. De UP970 ondersteunt daarnaast verschillende HDR formats zodat consumenten toegang hebben tot een breed aanbod HDR content.

De UP970 streamt via wifi en ethernet, zo kun je dus heel gemakkelijk online content van Netflix of YouTube streamen. En via de USB-aansluiting kunnen films, foto’s en muziek afgespeeld worden.

Sony breidt de 4K HDR TV-lijnuit met de nieuwe X-serie en A-serie

Media Markt stelt testteam samen van klanten met passie voor elektronica