in

JVC’s Persoonlijke Home Theater Systeem levert een individueel op maat gemaakte Multi-Channel geluidservaring via een hoofdtelefoon.

Door de exclusieve EXOFIELD ‘out of head’ geluidstechnologie, zal de gebruiker van de hoofdtelefoon een meeslepend 7.1.4 kanaals geluid ervaren. JVC introduceert een gepersonaliseerd draadloos home theater systeem, dat een volledig multi-channel geluidservaring geeft, bij het gebruik van een hoofdtelefoon.

De JVC XP-EXT1 hoofdtelefoon maakt gebruik van JVC’s gepatenteerde EXOFIELD ‘out-of-head’ geluidstechnologie, die gebruikers in staat stelt om het volledige effect van een meerkanaals geluidsbron, zoals Dolby Atmos en DTS:X, te ervaren. Bovendien wordt het geluid voor iedere gebruiker en luister omgeving geoptimaliseerd, om zo de meest realistische en meeslepende ervaring te creëren.

De XP-EXT1 bestaat uit twee componenten – de hoofdtelefoon en een digitale processor – begeleid door een mobiele app. Door gebruik te maken van microfoons, die ingebouwd zijn in de hoofdtelefoon, en een speciaal ontwikkelde smartphone app, kunnen gebruikers de akoestiek van de omgeving, de speakers en de oren en het gezicht van de gebruiker, meten. Deze metingen worden vergeleken met een database van akoestische profielen, om vervolgens het bijbehorende algoritme te activeren. Hierdoor ontstaat een voor iedere gebruiker en omgeving, op maat gemaakte luisterervaring. Het resultaat is dat Home Theater liefhebbers kunnen genieten van meerkanaals audio tot 7.1.4 kanalen middels een hoofdtelefoon, maar dit ervaart alsof het geluid van virtuele speakers afkomstig is. Dit alles, zonder dat anderen in de omgeving er last van hebben. Het systeem ondersteund ook het ‘up-mixen’ van 2 kanaals- en 5.1 kanaals materiaal tot 7.1.4 kanaals audio.

De communicatie tussen de hoofdtelefoon en de processor verloopt via een draadloze 5GHz verbinding. Daarnaast heeft de processor een HDMI in- en uitgang met ondersteuning voor 4K monitoren, televisies en projectoren en drie HDMI-ingangen voor het aansluiten van verschillende bronnen. De instellingen van 4 gebruikers kunnen worden opgeslagen. Middels de smartphone app kunnen fijn afstellingen gemaakt worden, door onder andere gebruik te maken van vier selecteerbare geluidsmodi: Cinema, Music, Game en Custom.

De hoofdtelefoon is voorzien van een krachtige 40mm neodymium driver unit en grote zachte oorkussens, voor langdurig comfortabel luisterplezier.

Prijs/Beschikbaarheid:

De XP-EXT1 wordt beschikbaar in mei voor € 999,00

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nieuwe Diesel smartwatch zoekt grenzen van design op

Tile en HP gaan samenwerking aan om laptops altijd vindbaar te maken