in

Parrot Bebop 2

de alles-in-een-drone – De eerste vrijetijdsdrone van 500 g – met 25 minuten vliegtijd – Parrot introduceert de Bebop 2, een nieuwe generatie vrijetijdshelikopters met niet eerder vertoonde prestaties.

De Bebop 2 is een echt technisch hoogstandje: compact, sterk, stabiel en uiterst licht (500 g). Hij is uitgerust met de nieuwste generatie sensoren en technologie en beschikt over een ongekende vliegtijd van 25 minuten!

De krachtige en toch uiterst stabiele en wendbare Bebop 2 is zelfs onder extreme omstandigheden heel eenvoudig via wifi te besturen met een smartphone of tablet.

De geïntegreerde fisheye-camera, digitaal gestabiliseerd op een drieassig frame, maakt full HD video-opnamen zonder beeldhaperingen en indrukwekkende helderheid.

De Bebop 2 is bovendien compatibel met de Skycontroller Black Edition, een optionele afstandbediening die veel weg heeft van een radiografische besturing, waarmee het vluchtbereik tot 2 km wordt vergroot.

Verkrijgbaar vanaf december 2015 – Adviesprijs: € 549

Als vliegen kinderspel wordt…
Bebop 2 is uiterst eenvoudig en zonder instructie te besturen via de FreeFlight3-app voor smartphone en tablet. Zodra hij is uitgepakt is hij klaar voor het avontuur!

Door het besturingssysteem te kantelen wordt de richting aangeduid (vooruit, achteruit, links, rechts) en de Bebop 2 volgt nauwkeurig. De drone landt zacht, ongeacht de vlieghoogte op dat moment, door de landingsknop aan te raken.

Tijdens de vlucht is de Bebop 2 opmerkelijk stabiel en wendbaar, zelfs onder extreme omstandigheden, dankzij de automatische piloot die uniek is in de markt.

De gegevens die door de zeven sensoren zijn verzameld, worden geanalyseerd en samengevoegd dankzij het indrukwekkende rekenvermogen van de boordcomputer (dual-core processor met CPU quad-core):
• De verticale stabilisatiecamera vergelijkt om de 16 milliseconden een opname van de grond met de vorige om de snelheid van de Bebop 2 vast te stellen.
• De ultrasone sensor analyseert de vlieghoogte tot 5 meter, daarboven gebeurt dit met een druksensor.
• De druksensor meet de luchtdruk en analyseert de vlieghoogte boven 5 meter.
• De drieassige gyroscoop meet de hellingshoek van de drone.
• De snelheidsmeter meet de positie van de drone op drie assen en zijn lineaire snelheid.
• De drieassige magnetometer helpt als een kompas bij het vaststellen van de positie van de drone.
• De GNSS-chipset (Global Navigation Satellite System) (GPS + GLONASS) stelt de locatie van de drone vast en meet de snelheid, zodat hij ook op grote hoogte stabiel blijft.

Krachtig, sterk en betrouwbaar met 25 minuten vliegtijd
Om van de Bebop 2 de meest geavanceerde vrijetijdsdrone op de markt te maken, verbeterden de technici van Parrot het ontwerp van de quadricopter, evenals de software- en hardwareonderdelen van de accu. Hierdoor is de Bebop 2 de efficiëntste drone van 500 g die op de markt verkrijgbaar is, met een vliegtijd van maar liefst 25 minuten! (Oplaadbare lithium-ion-accu 2700 mAh)

Een krachtige robot
Bij de voortstuwing zorgen de vier driebladige propellers, aangedreven door vier borstelloze outrunner-motoren, voor optimale wendbaarheid tijdens vluchten op hoge snelheid.

De Bebop 2 haalt snelheden van 60 km per uur in horizontale richting en 21 km per uur in verticale richting. Hij bereikt de maximumsnelheid in 14 seconden, remt in 4,5 seconden en is bestand tegen windvlagen tot ruim 63 km per uur! Hij bereikt een hoogte van 100 m in minder dan 20 seconden.

Technologisch betrouwbaar en sterk
Dankzij de MIMO-wifiverbinding (2,4 GHz en 5 GHz) met de besturende smartphone of tablet is het contact met de Bebop 2 tot 300 m perfect constant.

Bovendien verhogen diverse systemen de veiligheid in de lucht, zoals automatische stop van de motoren, automatische stop van de propellers bij contact met voorwerpen, beperking van de hoogte en de vluchtperimeter, automatische terugkeerfunctie naar de beginpositie.

Het met 20% glasvezel versterkte PA12-chassis en het schokvaste landingsgestel zorgen voor een solide constructie. Ledverlichting aan de achterzijde van het toestel maakt de piloot binnen gezichtsafstand duidelijk in welke richting de drone vliegt.

De vliegende actiecamera
De Bebop 2 is voorzien van een naar voren gerichte 14-megapixelcamera met fisheye-objectief die speciaal voor dit doel werd ontwikkeld. De beelden worden live afgespeeld op het scherm van het besturingsapparaat. Door met de vinger over het scherm te schuiven kan de piloot de hoek van de camera digitaal met 180° draaien, zodat de camera ook verticaal kan filmen en fotograferen.

Dankzij de digitale stabilisatie op drie assen en krachtige algoritmes zijn de beelden helder, uiterst stabiel en zonder vervorming. Video’s en foto’s (16:9, 4:3 en fisheye) worden in full HD (1080p) opgeslagen op het 8 GB flashgeheugen van de Bebop 2 en kunnen worden doorgestuurd naar het besturingsapparaat of een computer.

Parrot Skycontroller Black Edition: intense vliegervaring
De Bebop 2 is compatibel met de Skycontroller Black Edition, een optionele afstandbediening die veel weg heeft van een radiografische besturing, waarmee het wifibereik wordt vergroot tot 2 km*! De piloot bestuurt de drone met twee handgrepen die voorzien zijn van een joystick. De knoppen van de handgrepen kunnen aan elk profiel worden aangepast. De Parrot Skycontroller werkt via Android en de FreeFlight 3-besturingsapp, die zonder smartphone of tablet rechtstreeks met de Bebop 2 kan worden verbonden.

Voor een ongekende ervaring kan de Skycontroller via HDMI worden verbonden met de nieuwste generatie FPV-brillen (First Personal View). In de rol van co-piloot kan de gebruiker de vlucht levensecht bekijken en live de telemetriegegevens zien, alsof hij/zij als het ware zelf in de Bebop 2 zit.

Op het besturingsscherm van de smartphone/tablet of op de FPV-bril toont een Radar-functie de positie van de Bebop 2 ten opzichte van de Skycontroller, evenals de vliegrichting. Bovendien kan de piloot zien of de drone de grens van het wifisignaal bereikt, dat wordt gegenereerd door de antenne van de Parrot Skycontroller. Zo kan de piloot de quadricopter voortdurend in de gaten houden en door de instructies op het scherm te volgen blijft het verbindingssignaal ten alle tijden sterk.

De FreeFlight 3-app is gratis verkrijgbaar via AppStore en Google Play. Deze intuïtieve besturingsapp geeft toegang tot zowel diverse functies als tot de Drone Academy. Bebop 2-piloten kunnen het Flight Plan vanuit de app downloaden en zo heel eenvoudig hun eigen automatische vluchtschema’s samenstellen*.

SDK voor ontwikkelaars: Bebop 2 heeft speciaal voor ontwikkelaars een platform waar zij zelf hun eigen innovatieve apps kunnen bouwen.

Verantwoord vliegen
Zowel ervaren piloten als beginners dienen vrijetijdsdrones op een verantwoorde manier te besturen en zich daarbij te houden aan de ter plaatse geldende wet- en regelgeving.
Parrot herinnert u graag aan enkele veiligheidsinstructies, zodat u optimaal van uw Bebop Drone kunt genieten:
– Verlies uw Bebop drone nooit uit het oog.
– Benader of film mensen niet zonder hun toestemming.
– Overschrijd de maximaal toegestane hoogte in uw land niet.
– Vlieg niet in de nabijheid van luchthavens, militaire bases, industrieterreinen en andere gevoelige gebieden.
– Vlieg niet boven bewoonde en stedelijke gebieden.
– Vlieg niet bij regen, sneeuw, mist, harde wind of in het donker.
– Vlieg niet boven spoor- of snelwegen.
* Veiligheidsmaatregelen vindt u hier.

Daarnaast adviseert Parrot om kennis te nemen van de ter plaatste geldende regelgeving voordat u een drone voor vrijetijdsdoeleinden gebruikt. Kijk hier voor de Nederlandse richtlijnen omtrent het veilig gebruik drones.

Parrot Bebop 2
• Adviesprijs: € 549 (inclusief 1 accu)

Parrot Bebop 2 + Parrot Skycontroller Black Edition
• Adviesprijs: € 949

Kijk voor meer informatie op www.parrot.com

Cybersecurity voorspellingen voor 2016

Werk dat past bij persoonlijke idealen belangrijke voorwaarde IT’er