in

VodafoneZiggo investeert in internet van de toekomst

Eerste Docsis 4.0 test op een live netwerk een feit – VodafoneZiggo heeft als eerste bedrijf in de wereld een Docsis 4.0 test gedaan via het live Ziggo-netwerk.

Met Docsis 4.0 en andere aanpassingen in het netwerk zorgt VodafoneZiggo er voor dat de netwerkcapaciteit flink doorgroeit. Voor klanten komt deze netwerkcapaciteit de komende jaren beschikbaar.

“We investeren consistent door in onze netwerken om de beste klantervaring te blijven bieden op zowel het mobiele als het vaste netwerk. Het glasvezel-kabel netwerk van VodafoneZiggo is hoe dan ook toekomst vast”, aldus Eben Albertyn (Executive Director Technologie).

Eind 2022 rondde VodafoneZiggo de megaklus af om als eerste provider landelijk 1 Gbit/s internet te kunnen aanbieden.

“Klanten willen steeds betrouwbaarder internet, ze willen thuis en onderweg met meerdere apparaten tegelijkertijd verbonden zijn. De capaciteit van het netwerk is zo groot dat het bijna onvoorstelbaar is wat je hiermee kunt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan video streamen en gamen thuis met meerdere mensen tegelijk, of in een groot ziekenhuis met meerdere afdelingen digitaal samen te kunnen werken”, aldus Eben Albertyn.

“Met het gebruik van Docsis 4.0 in het netwerk gaan we een nog grotere betrouwbaarheid van de dienstverlening bieden en meer capaciteit waarmee er nog meer bandbreedte beschikbaar wordt gemaakt voor alle internet en entertainmentdiensten op het netwerk. Zonder overlast aangezien er niet in de straat hoeft te worden gegraven.”, aldus Leo-Geert van den Berg (Director Fixed Networks).

Landelijk netwerk

VodafoneZiggo heeft landelijk ruim 40.000 km glasvezel. De afstand die het internetsignaal aflegt, gaat voor het grootste deel via dit netwerk. Het laatste stuk naar de klant gaat via de kabel. Daarvoor gebruikt VodafoneZiggo al jaren Docsis-technologie. Sinds 2019 voerde het bedrijf de laatste Docsis 3.1 -standaard stapsgewijs in. Daarna konden klanten kiezen voor Ziggo Internet abonnement met een downloadsnelheid van 1 Gbit/s. Met deze Docsis 4.0 test laat VodafoneZiggo zien dat de capaciteit van het netwerk de komende jaren nog groter wordt gecombineerd met een nog grotere netwerk betrouwbaarheid.

Toekomstvast

Een snelheid van 1 Gbit/s is vooralsnog meer dan genoeg voor de meeste huishoudens. Zo kunnen 80 mensen tegelijk vergaderen via MS Teams en 40 mensen tegelijk televisiekijken in 4K-kwaliteit.

Test

De Docsis 4.0 test vond plaats in de VodafoneZiggo TEC Campus in Amsterdam. Op deze plek leidt VodafoneZiggo zijn monteurs op en probeert hier netwerkinnovaties uit. VodafoneZiggo heeft als eerste provider in de wereld een Docsis 4.0 demo gegeven via een live netwerk.

Het VodafoneZiggo vaste netwerk (Hybrid Fiber Coax, HFC)

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Zorgen om kunstmatige intelligentie

Waar dien je rekening mee te houden op het moment dat je een casino zonder Cruks bezoekt?