in

Milieuvriendelijke game-ontwikkelingen

Ubisoft heeft aangekondigd dat zij de papieren handleidingen voor spellen gaan vervangen door een in-game digitale handleiding voor alle spellen op PS3 en Xbox360 en PC spellen van Microsoft. De digitale handleiding, een milieuvriendelijk initiatief, zal als eerst gebruikt worden bij Shaun White Skateboarding in de zomer van 2010.

Het gebruik van de digitale handleidingen zal vele voordelen leveren voor zowel de speler als voor het milieu. Door de handleiding direct in het spel aan te bieden zal de speler makkelijk en op een intuïtiever manier bij informatie kunnen komen, als ook dat deze robuuster kan worden weergegeven. Voor het milieu geld dat er geen houtkap plaatsvind en de uitstoot van Co2 tegengaat.

Naast de handleiding om het papierverbruik te minderen is Ubisoft ook een samenwerking aangegaan met Technimark Inc., om milieuvriendelijke dvd-hoesjes te ontwikkelen voor de entertainment industrie. De voor honderd procent gerecyclede polypropylene ‘ecoTech’ dvd-hoesjes worden als eerst gebruikt bij de PC-game Tom Clancy’s Splinter Cell Conviction PC.

Een slimme multitasker

Maak kennis met Episodes from Liberty City