in

Nieuwe 6 inch e-reader van Sony

Sony introduceert de nieuwe Sony Reader (PRS-T1) met Wi-Fi in rood, wit en zwart. De nieuwe Sony Reader heeft een verbeterd touchscreen, afgeronde hoeken, is 8,9 mm dun en met 168 gram zeer licht. De winkeladviesprijs is 150 euro en hij is vanaf medio oktober beschikbaar.

Net als eerdere Sony e-readers biedt de 6 inch direct toegang tot de online boekhandel van bol.com. Zo zijn overal ter wereld Nederlandse eBooks te kopen waar een draadloze verbinding beschikbaar is.

De nieuwe Readers bieden vanuit de tekst direct toegang tot Google of Wikipedia. Via een eenvoudige browser zijn compatible documenten (ePub, PDF) via Wi-Fi te downloaden. De Reader is geschikt voor veel digitale formaten, waaronder de populaire EPUB eBook standaard plus PDF en TXT-documenten. Daarnaast zijn persoonlijke digitale fotos op het scherm te bekijken, zijn fotos als boekcover te gebruiken of juist als screensaver wanneer de Reader stand-by is. Daarnaast is opgeslagen muziek te beluisteren via een hoofdtelefoon tijdens het lezen.

De lange levensduur van de batterij zorgt ervoor dat de Reader maximaal één maand is te gebruiken zonder op te laden. Als Wi-Fi aanstaat is dat drie weken. Overigens is de Reader en Wi-Fi gewoon te gebruiken tijdens het opladen via usb (pc of laptop).

De Sony Reader heeft een intern geheugen van 2GB wat goed is voor ongeveer 1200 eBooks. Het interne geheugen is eenvoudig uit te breiden met een optionele microSD-kaart van 32GB. Zo zijn meer dan tienduizend boeken te raadplegen.

Gigaset introduceert eerste full touch phone voor thuis

CanalDigitaal CI+-certificering voor Bravia