in

Week van de veiligheid

Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel organiseert in oktober een speciale Week van de Veiligheid. Kernpunt is dat er in de detailhandel vaker een structureel werkoverleg moet plaatsvinden die ondernemers en medewerkers alerter maakt op het voorkomen van winkelcriminaliteit.

Het HBD organiseert in de Week van de Veiligheid (10 t/m 16 oktober 2011) diverse activiteiten. Hendrik-Jan Kaptein, hoofd afdeling winkelcriminaliteit bij het HBD: “We omarmen als HBD het initiatief voor de nationale Week van de Veiligheid. In die week organiseren ook diverse branche- en koepelorganisaties in de detailhandel activiteiten om de aandacht voor veiligheid bij ondernemers en hun medewerkers te stimuleren. Dat is van groot belang, want het effect van preventieve maatregelen tegen winkelcriminaliteit is sterk afhankelijk van de manier waarop ondernemers en hun medewerkers op de winkelvloer omgaan met die maatregelen.”

Het HBD presenteert in de Week van de Veiligheid ook de nieuwe online-training ‘Voorkom een overval’, bestemd voor verkoopmedewerkers en (v)mbo leerlingen. Kaptein: “Ook in deze training draait het weer voor een belangrijk deel om preventie, maar in de training komt bijvoorbeeld ook aan de orde hoe je moet handelen tijdens een overval en wat te doen na een overval. Dat laatste, de impact van agressie of een overval, wordt nog altijd door velen onderschat. Dus, bereid je goed voor, doe trainingen. Maar als je dan toch te maken krijgt met agressie of een overval, maak dan gebruik van Slachtofferhulp Detailhandel. Het gratis alarmnummer 0800-0801 is 24 uur per dag bereikbaar en binnen twee uur is een professionele hulpverlener ter plaatse.”

Agenda Week van de Veiligheid
Maandag 10 oktober:
Startbijeenkomst met aftrap landelijke campagne Ministerie van Veiligheid en Justitie

Dinsdag 11 oktober:
Scholendag met onder andere de première van de nieuweonline-training ‘Laat je niet overvallen ’en gastlessen op ROC-scholen

Woensdag 12 oktober:
Groepstrainingen door het hele land

Donderdag 13 oktober:
Dag van de medewerker met het ‘crimineel ontbijtje’

Vrijdag 14 oktober:
Aan de slag dag: aan de hand van de afspraken tijdens het werkoverleg, de adviezen uit de trainingen etc. is vandaag de dag om concrete maatregelen in het bedrijf door te voeren.

Winnaars HKC actie Qwerty bekend

Nikon D7000 bekroond met EISA award