in

Voradius lanceert nieuwe website en unieke site plugin voor retailers

Een belangrijke maand voor Voradius, de nieuwe website en de Store Locator zijn gelanceerd – In de eerste week na de lancering van de website blijkt direct dat het voor consumenten nu nog makkelijker is om producten bij lokale winkels te vinden: het aantal transacties is verdubbeld.

Daarnaast zet Voradius de online kennis nu ook in om retailers te helpen met de Store Locator: een tool die op de site van retailers de winkelzoekfunctie verrijkt en optimaliseert. Hierdoor komen er meer klanten naar de fysieke winkel en wordt de conversie verhoogd.  

Vernieuwd design en verbeterde zoekmachine

Met het nieuwe design en de verbeterde zoekmachine is de gebruiksvriendelijkheid van de website sterk toegenomen. Product Manager Sebastiaan Ambtman: ‘’Consumenten kunnen nu veel sneller geholpen worden doordat de nadruk meer op producten ligt dan op winkels. Bij alle producten op de website kunnen bezoekers de live voorraad bij fysieke winkels checken, waarbij het zwaartepunt op dit moment vooral ligt op de categorieën elektronica en boeken. We willen meer transacties genereren voor onze retailerpartners, een hogere waardering van onze gebruikers verkrijgen en de techniek nog meer schaalbaar neerzetten.’’

De eerste week na de lancering van de nieuwe website is het aantal transacties met 50% procent gestegen en 68% van de bezoekers beoordeelt de gebruikerservaring op de nieuwe site met ‘’goed’’ of ‘’heel goed’’. Hieruit blijkt dat de websiteverbeteringen in de praktijk ook echt als gebruiksvriendelijker worden ervaren. 

Store Locator
Voradius.nl is ontstaan vanuit de consumentenbehoefte om zich eerst online te oriënteren en daarna het product in de fysieke winkel te kopen. Toen Marketingdirecteur Martijn Jansen erachter kwam dat retailers kansen laten liggen doordat er een suboptimale winkel- of filiaalzoeker op hun website wordt gebruikt, besloot hij samen met de ontwikkelaars de Store Locator te creëren. ‘’Wij leveren een unieke oplossing waarmee retailers een sterk verbeterde consumentenervaring kunnen bieden. Dit wordt met name bereikt door informatie over  producten en voorraad te koppelen met lokale winkels. Wanneer consumenten eenvoudig en precies kunnen zien of een product op voorraad is, zijn zij eerder geneigd de winkel te bezoeken en het product te kopen.‘’

Voradius.nl 
Voradius.nl is sinds 2013 de grootste lokale zoekmachine waarmee consumenten kunnen zoeken naar producten en merken bij winkels in de buurt, de actuele voorraad kunnen checken en producten direct kunnen reserveren in de fysieke winkel. Voradius doorzoekt momenteel ruim 850.000 producten bij ongeveer 18.000 fysieke winkels in Nederland. Het platform groeit continu doordat retailers via een koppeling eenvoudig realtime product- en voorraadinformatie ontsluiten en daarmee meer klanten en extra omzet in de winkel realiseren. Afgelopen maand zijn o.a. MyCom, Scheer en Foppen en Dixons als nieuwe partners verwelkomd op het platform.

 

Huisautomatisering aantrekkelijke markt voor ICT-bedrijven

5 tips om klantloyaliteit te verbeteren