in

HelloReview: online reviews betrouwbaarder dan ooit

Consumenten die op internet zoeken naar informatie over producten of diensten, hebben nog regelmatig vragen over de betrouwbaarheid en echtheid van online reviews. De technologische start-up HelloReview lanceert vandaag een nieuw online reviewplatform dat inspeelt op deze vragen.

Door de inzet van een algoritme en zorgvuldige verificatie van gebruikers, garandeert HelloReview de betrouwbaarheid van online reviews.

Op dit moment zijn drie reviewwebsites onderdeel van het online platform van HelloReview. De websites richten zich specifiek op reviews over klinieken voor plastische chirurgie, tandartsen en makelaars. Binnenkort worden daar reviewwebsites voor rijscholen, dierenklinieken en sportscholen aan toegevoegd.

Betrouwbaar door algoritme
Anders dan bestaande reviewsites, gebruikt HelloReview een algoritme in plaats van een standaard berekening van gemiddelde cijfers. Dit algoritme combineert verschillende variabelen, zoals de actualiteit van de beoordeling en de betrouwbaarheid van de reviewer, om de waarde van de reviews te bepalen. Deze internettechnologie is volgens de ondernemers achter het bedrijf cruciaal om tot een betrouwbare beoordeling van bedrijven en hun diensten te komen.

Paul Hottinga, managing partner bij HelloReview, legt de werking van het algoritme als volgt uit: “Op veel websites krijgt een product of dienst met twee positieve reviews een hoger gemiddelde dan een product met tweehonderd recente reviews. Dat geeft een vertekend beeld. Met een groot aantal reviews kom je tot een meer betrouwbare score en ons algoritme is daarop ingericht. Daarnaast wordt bijvoorbeeld niet alleen de kliniek beoordeeld, maar ook de behandelend arts.”

Reviewers zelf geverifieerd
Een zorgvuldige verificatie van de gebruiker is voor HelloReview een essentiële stap om de betrouwbaarheid van een review te bepalen. Het platform gaat daarbij verder dan verificatie via e-mail. Gebruikers kunnen zich op verschillende manieren digitaal legitimeren waardoor HelloReview grip heeft op de echtheid van reviews. De mogelijkheden van verificatie variëren van een koppeling met social media accounts tot het aanleveren van een offline bewijsdocument, bijvoorbeeld een aankoopbon. Het totaal van deze stappen bepaalt uiteindelijk hoe zwaar de beoordeling meetelt.

Met de AVM FRITZ!Box 3490 is iedereen thuis altijd happy online

M.2 en mSATA Solid State Drives