in

NETGEAR lanceert Orbi 970-lijn voorzien van nieuwste WiFi 7-technologie

Elegant ontworpen mesh-systeem heeft krachtige antennes, een verbeterde backhaul en ongekende snelheid.

NETGEAR kondigt vandaag haar nieuwe Orbi-lijn aan voorzien van de nieuwste WiFi 7-technologie. De unieke Orbi 970-serie komt voort uit de 25 jaar lange WiFi-expertise van NETGEAR en levert ongekende prestaties en snelheden tot 27 Gbps. Bovendien heeft de serie een slank en elegant ontwerp en krachtige antennes voor een 360 graden dekking in ieder huis.

Veranderende netwerkeisen, dus nieuwe WiFi-standaard

Tegenwoordig wordt er steeds meer gevraagd van onze netwerkverbinding. Inmiddels zijn er voor veel huishoudens snellere multi-gig internetsnelheden beschikbaar, maar worden er per gezin ook steeds meer slimme apparaten, zoals laptops, telefoons, beveiligingssystemen of televisies met 4K/8K video streaming, aangesloten op het WiFi-netwerk in huis. De eisen die gesteld worden aan netwerkverbindingen zijn veranderd en zodoende ziet NETGEAR de behoefte aan een netwerkverbinding met hogere WiFi-snelheden, lagere latency en meer capaciteit de laatste jaren toenemen.

Terwijl WiFi 6E de 6GHz-band opende als een snelweg voor de nieuwste, snelste apparaten, bouwt de nieuwe WiFi 7-technologie voort op die belofte door deze kanalen uit te breiden naar 320 MHz. Zo biedt deze technologie ongekende WiFi-snelheden en -prestaties. De Orbi 970-serie maximaliseert het potentieel van deze nieuwe WiFi-standaard met een innovatieve technologie die ervoor zorgt dat alle huizen – ongeacht de grootte – verzekerd zijn van een stabiele, veilige en snelle WiFi-verbinding op ieder aangesloten apparaat.

Bijna 2,5 keer sneller dan WiFi 6

Orbi’s exclusieve, gepatenteerde Quad-Band-technologie en unieke verbeterde dedicated backhaul zorgen ervoor dat de WiFi-snelheid hetzelfde is op ieder aangesloten apparaat. Wat de nieuwe Orbi 970-lijn onderscheidt is de configuratie van de multi-link-operation (MLO), een functie van WiFi 7 om een verbeterde dedicated backhaul te creëren, die een speciale 5 GHz-band combineert met een 6 GHz-band om de netwerksnelheid tussen de router en satellieten te verdubbelen. En 10 Gig draadloze backhaul te bereiken voor minder vertraging en maximale datasnelheden. De Smart Connect-functie van het systeem selecteert ook op slimme wijze de snelste WiFi-band voor elk verbonden apparaat.

De router is voorzien van een 10 Gig-internetpoort en één 10 Gig en vier 2,5 Gig Ethernet-poorten om de hoogste snelheden te bereiken die momenteel beschikbaar zijn. Het nieuwe cilindervormige design van de routers en satellieten is speciaal ontworpen voor optimale prestaties en uitgerust met 12 krachtige interne antennes en versterkers voor een 360-graden dekking door het hele huis. Ook is het ontwerp slanker en kleiner, waardoor de Orbi 970 subtiel in ieder interieur past.

“De lancering van de Orbi 970-serie is een belangrijke mijlpaal voor ons. We zijn trots dat we met de buitengewone kracht van WiFi 7, met onze gepatenteerde Quad Band-technologie en backhaul, nu ieder huis – van de voordeur tot de achtertuin – kunnen voorzien van een stabiele netwerkverbinding met snelheden die tot 2,4 keer sneller zijn dan WiFi 6”, zegt Arend Karssies, Regional Manager Benelux & Nordics bij NETGEAR. “We hebben onze uitgebreide radio frequentie-expertise en nieuwe gepatenteerde technologie gecombineerd met de functies van WiFi 7 om maximale WiFi-snelheden te bieden. Dit zorgt voor optimale prestaties op alle slimme apparaten die verbonden zijn op het Orbi 970-netwerk, zelfs in de meest veeleisende slimme huizen.”

10 procent meer bereik

Het nieuwe Orbi 970 mesh-systeem (met twee satellieten) dekt tot 660 vierkante meter, zo’n 10 procent meer dekking dan de Orbi 960-serie, en kan tot wel 200 (smart home) apparaten aansluiten. Huizen die een nog bredere dekking nog hebben, zoals een landgoed of boerderij, kunnen een extra satelliet toevoegen aan het mesh-systeem. Iedere add-on satelliet verhoogt de dekking van de originele Orbi 970-serie tot wel 3.300 vierkante meter en heeft een 10 Gig en twee 2,5 Gig Ethernet-poorten om een stabiel en snel netwerk te creëren.

De Orbi 970-serie wordt geleverd met een jaar NETGEAR Armor™ Powered by Bitdefender®, een ingebouwde beveiligingssoftware die alle aangesloten apparaten op het netwerk automatisch beveiligt. De software monitort alle internetactiviteiten van aangesloten laptops, televisies, deurbellen en andere Internet of Things-apparaten en signaleert externe dreigingen en schadelijke activiteiten. Daarnaast is de nieuwe Orbi-lijn ook voorzien van NETGEAR Smart Parental Controls™ zodat ouders makkelijk de schermtijd en het online gedrag van hun kinderen in de gaten kunnen houden. Dankzij de NETGEAR Orbi-app kan het mesh-systeem, inclusief de extra meegeleverde software, makkelijk geïnstalleerd en vervolgens beheerd worden.

Technische specificaties

 • 320MHz-kanalen met hoge capaciteit – Nieuwe, ultrabrede bandbreedte biedt tot 2,4 keer snellere WiFi en is te gebruiken met oudere WiFi-apparaten. WiFi 7-smartphones en laptops kunnen snelheden tot 5Gbps halen.
 • 4K QAM – Verhoogt de snelheden voor gebruikers door efficiënter gebruik te maken van de beschikbare bandbreedte.
  Preamble Puncturing – Maakt een breder kanaal in huizen of gebieden met veel interferentie.
 • Multi-link-operation – Gebruikt meerdere WiFi-banden tegelijk, voor zowel backhaul als fronthaul, om de betrouwbaarheid van het netwerk te verbeteren, vertraging te verminderen en ervoor te zorgen dat data met maximale snelheid worden afgeleverd.
 • Quad-Band-technologie – deze Orbi 970-lijn is voorzien van Orbi’s exclusieve en gepatenteerde Quad-Band-technologie.
 • Verbeterde backhaul – Maakt gebruik van multi-link werking (MLO), om specifieke 5Ghz te combineren met een 6GHz – en om 10 Gig draadloze backhaul snelheid te krijgen tussen router en satellieten.
 • Multi-Gig snelheden met 10GbE internetpoort – Gebruik de 10 Gig internetpoort voor kabel- en glasvezelplannen tot 10Gbps. Te gebruiken met elke internetprovider.
  10GbE LAN-poorten – Optie om 10Gig bekabelde verbinding te gebruiken tussen de router en satellieten.
 • Meer capaciteit voor data-intensieve activiteiten – Sluit tot 200 apparaten aan, zoals beveiligingscamera’s, smart home-apparaten en luidsprekers, 4K/8K-videostreaming, ultrasnelle online gaming, AR/VR-entertainment en ononderbroken UHD-videoconferenties.
 • Meer Multi-gig bekabelde poorten op router en satellieten – Sluit bekabelde apparaten aan om de prestaties te verbeteren via een 10Gbps en vier 2,5Gbps Ethernetpoorten.
 • Wi-Fi 7 Qualcomm® Networking Pro Series platform – Levert ongekende WiFi 7-prestaties voor de ultraverbonden huizen van vandaag.

Beschikbaarheid en prijzen

De NETGEAR Orbi 970-serie is vanaf half November verkrijgbaar in Nederland in klassiek wit. De zwarte limited edition variant is exclusief verkrijgbaar via NETGEAR.nl. Meer informatie over de Orbi 970-serie en WiFi 7 is te vinden op onze NETGEAR WiFi 7-landingspagina.

 • RBE973S: Router and 2 Satellites – 3 pack, €2.399,99
 • RBE972S: Router and 1 Satellite – 2 pack €1.699,99
 • RBS970: Add-on Satellite, €899,99

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Laat je creativiteit de vrije loop: Logitech G introduceert nieuwe innovaties om gamen en contentcreatie te verbeteren

Maak kennis met de nieuwe vívoactive 5 Health smartwatch van Garmin