in

Nextbase introduceert 622GW: de dashcam die je leven kan redden

In de afgelopen vier jaar is het aantal verkopen van dashcams met 850 procent gestegen. Met trots introduceert de Britse marktleider Nextbase nu de nieuwste in zijn dashcam-serie: de 622GW 4K Dash Cam.

Dit model beschikt over Alexa-spraakbesturing, Emergency SOS-functie voor noodgevallen en het what3words-locatiesysteem. Het resultaat: een levensreddend en slim apparaat. De 622GW Dash Cam is onderdeel van de Nextbase Series 2-lijn en nu beschikbaar in Nederland.

  • ‘s Werelds eerste dashcam met what3words- en Emergency SOS-functie: belt de hulpdiensten in geval van nood en geeft precieze locatie door.
  • De 622GW Dash Cam zet nieuwe standaard in dashcambranche met introductie van 4K HD-opname en beeldstabilisatie.
  • Met 3 inch-touchscreen, Amazon Alexa, verbeterde Night Vision, Extreme Weather Mode, snellere videotransfers en meer.

De glasheldere 4K 622GW Dash Cam is de eerste HD-dashcam die beelden van bioscoopkwaliteit opneemt met 30 fps. Door de Super Slow Motion-functie met 120 fps, heb je volledige controle over jouw video, waardoor het makkelijker dan ooit is om dashcam-clips in detail terug te kijken na een ongeluk.

’s Werelds eerste digitale beeldstabilisator

De 622GW Dash Cam komt ook met een aantal andere indrukwekkende beeldkwaliteitsverbeteringen, waardoor het niet meer uitmaakt op welk wegdek je rijdt. Gaten in de weg blijven natuurlijk altijd vervelend, maar het zal voor je dashcambeelden niet uitmaken, dankzij ‘s werelds eerste digitale beeldstabilisator in een dashcam. Deze functie vlakt gebruikelijke trillingen en hobbels op de weg af. Bovendien helpt de Extreme Weather Mode je met ingebouwde algoritmen, waarmee je onder alle omstandigheden zo helder mogelijk beeld hebt.

Ook ’s nachts veilig de weg op

Het nieuwe, verbeterde nachtzicht is een andere primeur, want ook deze functie is nu voor het eerst beschikbaar in een dashcam. Upgrades, waaronder grotere pixels en automatische helderheidsdetectie, zorgen ervoor dat de 622GW Dash Cam het slimste en meest flexibele nachtzicht tot nu toe biedt. Hiermee beschermt de 622GW bestuurders 24/7, 365 dagen per jaar. Deze bescherming stond centraal bij de ontwikkeling van de 622GW, in het kader van Nextbase’s betrokkenheid bij de Vision Zero-campagne voor veiligere wegen.

Je exacte locatie naar de hulpdiensten dankzij what3words

De belangrijkste veiligheidsfunctie in de Serie 2-lijn moet wel Emergency SOS zijn (beschikbaar in de modellen 322GW en hoger). In de 622GW is die functie nog verder verbeterd dankzij what3words. Dit geocodesysteem bepaalt de exacte locatie van de gebruiker tot op drie meter nauwkeurig. Zo kunnen bestuurders hun locatie aan de hulpdiensten doorgeven, zelfs als ze mobiel geen ontvangst of wifi hebben. Het populaire geocodesysteem is nooit eerder toegepast in een dashcam, maar is voor bestuurders over de hele wereld een onmisbare, foutveilige optie. Dit blijkt wel uit de toepassing van dit systeem door meerdere hulpdiensten wereldwijd.

De 622GW introduceert ook ultrasnel 5 GHz Wi-Fi, met Dual 2.4 GHz + 5 GHz wifi voor de hoogst mogelijke overdrachtssnelheden. Hierdoor kun je als bestuurder meer dan zes keer sneller dan voorheen beelden van de 622GW op je smartphone downloaden, waarbij altijd de best mogelijke beeldkwaliteit behouden blijft.

Slim en veilig parkeren

Zoals bij alle Nextbase Serie 2 Dash Cams is de 622GW voorzien van slimme parkeermodus om jouw auto op de parkeerplaats te beschermen. Met behulp van zijn nauwkeurig afgestelde G-Force-detectiesysteem, ontwikkeld in het Verenigd Koninkrijk, begint de 622GW automatisch met opnemen zodra iemand tegen jouw voertuig aankomt. Voeding vanuit jouw auto is niet nodig.

Chris Day, vicepresident marketing and business development van Ambarella: “De combinatie van onze ultra HD-beeldvormingstechnologieën in de dashcam staat garant voor uitstekende videokwaliteit, wat essentieel is voor het verzamelen van cruciaal bewijsmateriaal of gewoon om te genieten van de rijervaring.”

Richard Browning, directeur van Nextbase: “Met een aantal wereldprimeurs, waaronder digitale beeldstabilisatie en 4K HD-opname, hebben we de lat voor vooruitgang in dashcam-technologie hoger gelegd. Ook de toevoeging van what3words en Emergency SOS maakt de 622GW de grootste veiligheidsupgrade voor jouw auto tot nu toe. In het kader van onze inzet voor Vision Zero blijven we ons richten op het innoveren en uitbreiden van de functies van onze producten om de wegen veiliger en betrouwbaarder te maken voor de automobilist.”

Prijs en verkrijgbaarheid

De 622GW Dash Cam is onderdeel van de Nextbase Series 2-lijn en is te koop voor 299 euro via Coolblue en Bol.com.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Netatmo Smart Video Doorbell verkrijgbaar vanaf 28 september

Nieuw onderzoek: grote hoeveelheid vrouwelijke gamers, steeds meer gamende ouderen en in-game adverteren steeds waardevoller in Nederland