in

16 procent van de vorige week bestelde pakketten is nog onderweg

Pakketdrukte deze week terug naar normaal – Van de pakketten die afgelopen week (week 49) besteld zijn, bijvoorbeeld voor Sinterklaas, is een groot deel nog onderweg. Dit blijkt uit Wuunders Pakketradar: een data-analyse van transportmanagementservice Wuunder.

In de pakketradar is te zien dat 16 procent van de vorige week opgehaalde pakketten nog niet geleverd is.

Bezorgtijden liepen in november op tot 3 à 4 dagen

Terugkijkend naar de maand november blijkt dat pakketten die zijn besteld in de week van 16 november (week 47) veel vertraging hebben opgelopen. Het duurde gemiddeld 4,2 dagen voordat deze bestellingen geleverd werden. 13,9 procent van de bestelde pakketten in week 47 werd pas twee weken (week 49) later geleverd. Het aantal zendingen in week 47 was ook opvallend hoog in vergelijking met de rest van het jaar. Van de in week 48 verstuurde pakketten is het merendeel inmiddels geleverd. Slechts 1,65 procent is nog onderweg. De gemiddelde levertijd van week 48 staat nu op 2,5 werkdag. Omdat nog niet alle pakketten geleverd zijn, loopt dit gemiddelde nog iets omhoog. Echter zal het niet hoger uitkomen dan 3 werkdagen, schat Wuunder.

Vorige week communiceerde PostNL dat het enorm druk is, waardoor ze soms pakketten niet meer konden ophalen

Jeroen Gehlen, co-founder van Wuunder: “Vorige week communiceerde PostNL dat het enorm druk is, waardoor ze soms pakketten niet meer konden ophalen. Het lijkt erop dat dit heeft gewerkt, want afgelopen week daalde het aantal dagen dat een pakket er over deed om afgeleverd te worden. Onze voorspellingen laten voor deze week hetzelfde zien: dat vervoerders de enorme aantallen goed aankunnen. Desalniettemin doen zowel webwinkels als consumenten er goed aan zich nu voor te bereiden op de drukte die weer toeneemt als de kerstdagen dichterbij komen. Als webwinkel, groothandel of productiebedrijf kun je deze week bijvoorbeeld zorgen dat je een tweede of derde vervoerder aanhaakt, zodat je de naderende pakketdrukte kan spreiden over verschillende partijen. Gedeeltelijk switchen naar een Express-vervoerder of koerier die op dezelfde dag nog gaat leveren, brengt natuurlijk kosten met zich mee, maar zal zich uitbetalen in een hogere klanttevredenheid.”

Pakketdrukte week 50 valt mee

De pakketdrukte valt deze week (week 50) mee. Op de meeste dagen (dinsdag, woensdag en donderdag) zullen zendingen binnen 1 dag worden afgeleverd. Dit zijn normale bezorgperiodes. De piek op maandag 7 december werd veroorzaakt door zendingen van eind vorige week die nog opgehaald moesten worden. Dit wordt veroorzaakt door sinterklaascadeaus die te laat besteld zijn. De piek op vrijdag wordt veroorzaakt door het weekend: sommige zendingen die worden opgehaald op vrijdag kunnen pas maandag 14 december geleverd worden.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Synology 2021: DSM 7.0 en de toekomst van gegevensbeheer

AOC lanceert 32:9 superwide AGON gamingmonitor: AG493UCX