in

Na storting vakantiegeld massaal meer pakketten besteld: toename van 31 procent ten opzichte van normaal

Ondanks piek in bestelvolume geen vertraging in bezorging – Nadat het vakantiegeld werd overgemaakt, is Nederland massaal aan het online bestellen geblazen.

Dit blijkt uit een data-analyse van logistiek dienstverlener Wuunder. Het aantal bezorgde pakketten nam in de week na het vakantiegeld (27 mei t/m 2 juni) met maar liefst 31 procent toe in vergelijking met het gemiddeld aantal bezorgde pakketten in de rest van 2024.

Wuunder heeft ook onderzocht of er een toe- of afname zit in het aantal bestellingen in deze specifieke week ten opzichte van 2023. Dit blijkt mee te vallen: er zijn dit jaar slechts 1,3 procent meer pakketten op de bus gegaan dan een jaar eerder.

Geen vertraging in bezorging na vakantiegeld

Ondanks de enorme piek in het bestelvolume nadat het vakantiegeld gestort was, bleken vervoerders geen enkele moeite te hebben met het op tijd bezorgd krijgen van de pakketten. Slechts vier procent van de pakketten was vorige week namelijk vertraagd, dit is voor normale weken het gemiddelde.

De storting van het vakantiegeld is, naast Black Friday en de decemberdagen, een van de vaste momenten waarop consumenten massaal online bestellen.

Jeroen Gehlen, founder van Wuunder: “De storting van het vakantiegeld is, naast Black Friday en de decemberdagen, een van de vaste momenten waarop consumenten massaal online bestellen. Heel veel consumenten gebruiken het ‘extraatje’ namelijk graag om zichzelf te belonen voor een jaar hard werken. Retailers kunnen zich hier goed op voorbereiden door ervoor te zorgen dat zij hun processen op orde hebben: van de website inclusief checkout, tot aan de order picking en bezorging. Mocht je dit jaar tegen uitdagingen gelopen zijn, neem die dan vast mee in de voorbereidingen voor Black Friday. Dat is namelijk alweer dichterbij dan je denkt.”

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Elke klank een kunstwerk – STEREO L 2: vloerstaande streaming speakers

DigiTest: Denon PerL Earbuds review