in

Laptop gesigneerd door MotoGP-held Rossi

Negenvoudig wereldkampioen van de MotoGP Valentino Rossi heeft voor Packard Bell een nieuwe lijn netbooks gesigneerd. De nieuwe dot VR46 (limited edition), wordt binnenkort uitgebracht. De adviesverkoopprijs is 599 euro.

De cover van de netbook is ontworpen door Aldo Drudi, Rossis grafisch ontwerper en is zwart met het patroon van Valentino Rossi. De cover geeft de netbook een opvallende uitstraling. De bekende zon en maan van Valentino zijn opvallend aanwezig op de cover, net als op zijn beroemde helm. Dit is het handelsmerk van Rossi: elke zonnestraal staat voor één van de vijf continenten waar de MotoGP-races worden gehouden.

Duidelijk zichtbaar zowel op de cover als binnenin de netbook is het getal 46, het nummer dat Rossi draagt in de races (en ook het nummer dat zijn vader tijdens de races droeg). Het fluorescerende geel dat op de cover is gebruikt, is een van Rossis favoriete kleuren.

Deze netbook is minder dan 2,5 centimeter dik en weegt 1,35 kilo. Bovendien is de netbook voorzien van een volledig toetsenbord en een multi-touchpad. Dankzij de combinatie van de geïntegreerde Li-lon 6-cells accu en de krachtige processor met een laag voltage kan de gebruiker tot zes uur lang werken op de batterij. De harde schijf is maximaal 320 GB, er zit zowel WiFi als Bluetooth in. Op het 11,6 inch scherm van 1366 x 768 pixels zijn HD-beelden, films of videofimpjes van MotoGP-races te bekijken.

‘Lumix betrouwbaarste merk digitale camera’

TomTom introduceert Start 2