in

Nieuwe webcamserie Logitech

Logitech introduceert nieuwe hd-webcams en Logitech Vid HD, een eenvoudig en volledig gratis programma om hd-videogesprekken te voeren. De webcams zorgen voor videogesprekken in 720p hd-kwaliteit. Ook kunnen ze videobeelden opslaan in full-hd 1080p kwaliteit. Die beelden zijn vervolgens eenvoudig naar YouTube en Facebook te uploaden.

Alle nieuwe HD webcams zijn uitgerust met Logitech Fluid Crystal technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat tijdens een videogesprek kleuren optimaal worden weergegeven, het beeld scherper is en de video soepeler afspeelt.

De HD Pro Webcam C910 bevat twee afzonderlijke microfoons die de audio registreren (aan beide kanten van de lens bevindt zich een microfoon) voor een helder en vol stereogeluid. Met een diepte van slechts 2,5 centimeter is dit een uitzonderlijk dunne webcam. De C910 is in augustus verkrijgbaar voor 99,99 euro.

De draagbare webcam C510 heeft een fold-and-go ontwerp en is op alle mogelijke locaties direct inzetbaar. Dankzij de 360-graden rotatiefunctie is het zeer eenvoudig om de webcam te draaien om meer mensen te betrekken bij videogesprekken en -opnames. Hij heeft een adviesprijs van 49,99 euro en is ook in augustus te koop. Logitech introduceert ook twee lager geprijsde hd-webcams: de C310 van 39,99 euro en de C270 van 29,99 euro.

Vid HD is een gratis, snelle en eenvoudige manier om hd-videogesprekken te voeren. De software wordt bij alle nieuwe Logitech webcams meegeleverd en is eveneens als gratis download beschikbaar via www.logitech.com/vid. Mensen die nu al gebruik maken van Logitech Vid, kunnen eenvoudig upgraden naar Vid HD en de software gebruiken in combinatie met elke willekeurige hd-ready webcam.

Trendy wit kleurt headsets van Jabra

Nieuw jasje voor Xbox 360