in

Toshiba is jarig en introduceert…

Toshiba viert vandaag het 25-jarig jubileum en introduceert speciaal ter ere hiervan twee limited edition minilaptops en de dunste full-function 13,3 inch laptop van Europa. Het opvallendst in deze collectie is wel de nieuwe Libretto met twee volledige touchscreens en automatisch kantelende schermen die los van elkaar maar ook samen als een groot scherm gebruikt kunnen worden.

De twee limited edition minilaptops zijn de AC100 – een 10,1 inch scherm met volwaardig toetsenbord en snelle opstarttijd – en de Libretto W100 met het duoscherm (twee keer 7 inch) dat ook staand als e-book gebruikt kan worden. Deze laatste draait op Windows 7 en is voor de echte prosumer die graag voorop loopt op het gebied van technologie. Met een adviesprijs van 1199 euro is het een redelijk prijzige gadget. Vanaf augustus is hij leverbaar.

De AC100 is er vanaf september voor een adviesprijs van 399 euro. Het is een lichte, dunne laptop die binnen een seconde van stand-by naar full activity gaat en zeven dagen in stand-by kan blijven draaien. Net als een smartphone kan hij altijd aanstaan. De AC100 draait op Android en wordt geleverd met diverse applicaties. Het is de ultieme laptop voor werken op locatie, in de cloud. Er zijn vijf gebruikersprofielen aan te maken die ook kunnen afwisselen afhankelijk van de locatie. Een startscherm voor thuis, eentje voor op de zaak, bijvoorbeeld.

Het derde nieuwe model is de Portégé 700, een full-function laptop met een 13, 3 inch scherm. Hij weegt 1,3 kilo, is nog geen 17 mm dik en werkt met speciale koelingtechnologie die ervoor zorgt dat de laptop de nieuwste Intel Core-processoren kan herbergen. Deze 700 is er vanaf juli speciaal voor zakelijke gebruikers, met een adviesprijs van 1799 euro.
Speciaal voor de gewone consument is er van dit model ook een nieuwe Satellite R630. Deze heeft geen docking-connector en geen vingerafdruklezer en is vanaf eind augustus te koop voor 1099 euro.

Alternatief voor creditcard

Samsung introduceert dunne led-tv