in

Nintendo toont 3DS aan pers

Na de E3-gamesbeurs in Amerika werd vandaag de nieuwe Nintendo 3DS voorgesteld aan de Nederlandse pers. Wij waren daar ook bij en het eerste oordeel luidt: het is een geweldig mooie 3D-ervaring, en dat zonder extra brilletje!

De Nintendo 3DS heeft een bovenscherm van 8,97 cm en een touchscherm onderin van 7,67 cm (ongeveer 3,5 bij 3 inch). De console heeft drie cameralenzen: eentje aan de binnenzijde en twee aan de voorkant. Met die laatste twee maakt hij 3D-foto’s. Dat is niet alleen leuk om te doen, maar het resultaat is ook goed. Je kunt met de nieuwe knop zelfs instellen hoe ver het beeld van de twee lenzen moet overlappen voor het juiste 3D-effect voor jouw ogen. Daarnaast kan de handheld ook 3D-films afspelen, maar er zit ook een schuifknop om het effect uit te zetten en gewoon in 2D verder te gaan.

De demos die wij te zien kregen van onder meer de film Legend of the Guardians: The Owls of Gahoole, Resident Evil Revelations en het Japanse Kid Icarus zagen er allemaal erg indrukwekkend uit in 3D. Scherp, gedetailleerd beeld met mooie kleuren en zelfs de mogelijkheid in te zoomen of de camera te draaien.

Wij kunnen niet wachten, maar Nintendo laat al weten dat er nog geen verschijningsdatum voor de handheld bekend is. Waarschijnlijk wordt dat niet meer voor de Kerst en is het begin 2011 ergens. Ook over de prijs is nog niets bekend.

Compactcamera’s van GE met groothoek

Xperia X10 mini en mini pro