in

Toshiba Folio: rivaal voor iPad?

Toshiba introduceert zijn eerste Android-tablet, de Folio 100. Deze 25,7 cm (10,1-inch) multimediatablet wordt geleverd met een breed scala aan apps en services voor mediagebruik, webbrowsing en sociaal netwerken. De adviesverkoopprijs is 449 euro.

‘De Folio 100 biedt, altijd en overal, een indrukwekkende multimedia-ervaring,’ zegt Ronald Ravel, Country Manager van Toshiba Information Systems Benelux. ‘Hiertoe is de tablet uitgerust met een keur aan connectiviteitsopties. Zo beschikt hij over een SD-kaartslot, een HDMI-connector, USB 2.0, Wi-Fi, Bluetooth en Wireless LAN (WLAN), terwijl binnen afzienbare tijd ook een 3G-versie verschijnt.’

De Folio 100 is voorzien van een groot aantal voorgeïnstalleerde applicaties, waaronder Opera Mobile (webbrowser), FBReader (e-boeklezer), Documents to Go (kantoorsuite), Evernote (notitieblok), Adobe Flash 10.1 en Fring, een app die in combinatie met de ingebouwde webcam videocalls met familie en vrienden mogelijk maakt.

Onder de ‘motorkap’ bevindt zich een krachtige Nvidia TegraTM 2-processor voor een balans tussen een optimale performance en een laag batterijverbruik. Het interne geheugen van 16 GB is uit te breiden met een sd-kaart.

De Folio 100 wordt geleverd in een Wi-Fi-versie, die vanaf eind oktober leverbaar is tegen een adviesprijs van 449 euro. De 3G-versie, die naar verwachting in het eerste kwartaal van 2011 beschikbaar is, gaat 499 euro kosten.

Gaming muis van Speedlink heet ‘fret’

Nieuwe e-readers van Sony op IFA