in

Tien jaar Linksys-routers in Europa

Cisco viert dit jaar het tienjarig bestaan van de Linksys-router in Europa. Door de jaren heen werden dertig verschillende Linksys-producten geïntroduceerd, met wereldwijd meer dan 70 miljoen verkochte Linksys-thuisrouters.

Eskild Hansen, Manager van Cisco’s Europees Design Centrum: ‘Routers hebben een vlucht genomen van zakelijke naar thuisomgevingen. Consumenten verbinden meerdere apparaten – zoals laptops, smartphones, tablet pc’s en spelconsoles – aan het internet. Het oorspronkelijke ontwerp van onze netwerkproducten was meer zakelijk gericht en door de jaren evolueerde dit zodat routers perfect passen in de huidige moderne huiskamers.’

De eerste Linksys-router – met de kenmerkende zwart-blauwe kleur – was zo ontworpen dat meerdere routers eenvoudig op elkaar te stapelen waren. Geleidelijk aan werden computers geïntroduceerd in de huiskamer en dus evolueerde de router ook naar een meer gestroomlijnd design. De eigentijdse vormgeving reflecteert de levensstijl van de moderne consument en kan worden geplaatst in elke leefomgeving.

Accessoires 3DS bij Bigben vanaf maart

Micromedia exclusief distributeur Ozaki-accessoires