in

‘Lumix betrouwbaarste merk digitale camera’

Volgens Square Trade, wereldwijd de grootste aanbieder van garanties voor consumenten-elektronica en toebehoren, is Panasonic Lumix het betrouwbaarste merk in digitale camera’s. Dit is de conclusie van een uitgebreid onderzoek naar de betrouwbaarheid van digitale camera’s op basis van aanspraken die consumenten maken op garantie.

Zowel bij de goedkopere als de duurdere modellen vertoonden de Lumix camera’s een duidelijk lager uitvalspercentage dan andere merken: 5,3 procent bij camera’s in de goedkopere prijsklasse en slechts 1,9 procent bij de modellen in het duurdere segment in de eerste twee jaar na aanschaf van het product. Als het gaat om high-end camera’s is het uitvalspercentage ook beduidend lager dan bij de dure spiegelreflexcamera’s.

Uit het onderzoek, dat gebaseerd is op gegevens van 60.000 digitale camera’s die sinds 2006 door consumenten zijn aangeschaft, blijkt dat elf procent van camera’s een defect laat zien in de eerste twee jaar. 6,6 procent van deze uitval ligt aan een storing in de camera, terwijl in de andere 4,4 procent het defect veroorzaakt wordt door een beschadiging, bijvoorbeeld door een val.

Gemiddeld genomen ligt het uitvalspercentage over de eerste twee jaar op 6,6 procent. Panasonic LUMIX is de enige producent die lager dan zes procent uitval scoorde in de lagere prijsklasse en minder dan twee procent in de hogere prijsklasse.

Nero Multimedia Suite 10

Laptop gesigneerd door MotoGP-held Rossi