in

Nieuwe versie RealPlayer

RealNetworks, ontwikkelaar RealPlayer, heeft een geheel vernieuwde versie van zijn mediaspeler uitgebracht: RealPlayerSP. Deze nieuwe software is geheel gericht op het bewaren en het mobiel maken van je favoriete video’s. Direct downloaden vanaf internet terwijl je de browser sluit en omzetten naar een telefoon of mediaspeler lukt nu in een handomdraai.

Met een druk op de knop is het mogelijk online videos van nagenoeg elke internetsite gratis te downloaden en te bewaren op pcs, notebooks, mp3-spelers, game consoles of mobiele telefoons. Consumenten kunnen zo een eigen videobibliotheek opbouwen van hun favoriete filmpjes, die ook te bekijken zijn als ze niet online zijn.

Met RealPlayerSP is de bibliotheek van web- maar ook homevideos over te zetten naar je mobiele telefoon, mp3-speler of zelfs iPad. Met één druk op de knop converteert RPSP de videos naar het juiste formaat voor play-back op je gekozen toestel. De nieuwe versie werkt ook samen met iTunes, waardoor gedownloade videos heel makkelijk in de iTunes-bibliotheek zijn te plaatsen en te gebruiken. Een andere mogelijkheid is van videoclips alleen het geluid over te zetten naar de mobiele telefoon of mp3-speler.

Directeur EMEA van RealNetworks, Marili ’t Hooft: ‘De RealPlayer was indertijd een van de eerste platformonafhankelijke mediaspelers en een doorbraak in de markt. Met de nieuwe versie, RealPlayerSP denken we niet alleen de ideale speler voor mobiele apparatuur te kunnen leveren, maar ook maken we het weer mogelijk dat gebruikers maximale vrijheid krijgen over hun favoriete content en videobeelden. Of het nu hun eigen videobeelden zijn, of die van het Internet. Vanaf nu kan iedereen zijn favoriete internetvideo’s ook gewoon met zich mee nemen en dus werkelijk altijd en overal afspelen.’

Een persoonlijke touch met Loewe

Linux-netbooks verdwijnen uit Nederland