in

Panda Antivirus Pro 2010 in top drie

Panda Security neemt deel in de antivirustesten uitgevoerd door AV-Comparatives.org. Uit een eerste on-demand test blijkt dat Panda Antivirus Pro 2010 99,2 procent van alle malware detecteert. Hiermee staat het programma in de top drie van de antivirusproducten.

‘Door Panda’s op cloud gebaseerde benadering, detecteren we nieuwe bedreigingen sneller en beter’, zegt Pedro Bustamente, Senior Research Advisor van Panda Security. ‘De resultaten van AV. comparatives.org bevestigen dat de producten van Panda Security een goede keuze zijn voor gebruikers die hoge eisen stellen aan computerbeveiliging.’

Panda Antivirus Pro 2010 maakt, zoals alle Panda producten, gebruik van Collective Intelligence. Dit gepatenteerd systeem verzamelt en analyseert automatisch miljoenen malwaresoorten in de cloud in plaats van op de pc.

AV-Comparatives.org voert drie soorten tests uit die de competenties van de producten moeten nagaan: een on-demand, retrospectieve en complete test. De on-demand test evalueert de prestaties van het product in de detectie van miljoenen recente malware-soorten. Daarnaast controleert deze de rapportages van valse positieve ratings en de scansnelheid. De retrospectieve tests gaan de heuristische mogelijkheden na in het gebruik van oudere signature files om nieuwe, onbekende malware te detecteren. De ‘complete’ test gebruikt een geavanceerde testmethodologie. Deze evalueert of een product beschermt tegen echte aanvallen afkomstig van onbedoelde downloads en gelijksoortige technieken. Panda Security zal ook deelnemen in komende tests rond prestaties en het verwijderen van malware.

Ontwerp en race in ModNation Racers

Zachte contouren voor nieuwe led-monitor BenQ