in

Jabra komt met mobiele applicaties

Jabra heeft een initiatief aangekondigd waarbij mobiele handsfree, voice-enabled applicaties ondersteunt worden. Jabra wil met het Mobile Developer Program de gebruikerservaring verbeteren en biedt daarom een ruim aantal applicaties aan voor de mobiele telefoon. Denk aan spraak-naar-tekst, muziek en entertainment toepassing voor de headsets die Jabra produceert. De applicaties zijn via de Jabra Mobile Experience portal verkrijgbaar.

Het nieuwe programma is in maart van dit jaar gelanceerd en heeft als doel vooraanstaande ontwikkelaars te werven voor de ontwikkeling van applicaties. De ontwikkelaars krijgt toegang tot technologieën en middelen om de applicaties te kunnen bouwen. De gebieden waarop de focus ligt zijn games & entertainment, productiviteit, voice dailing & vertaling en gps-diensten.
Mogens Elsberg, CEO, GN Netcom legt uit: ‘Als gevolg van de populariteit van de iPhone en andere smartphones zijn applicaties een tweede natuur geworden. Mobiele handsfree applicaties zijn dan een logische vervolgstap in de uitbreiding van de handsfree lifestyle ervaring van onze Bluetooth oplossingen.’

Ook Oranje volgen op het werk?

Aan de mix met Magix Digital DJ