in

Twee paradepaardjes voor LG

LG Electronics stelt twee nieuwe paradepaardjes voor op het Mobile World Congress in Barcelona: de LG Optimus 3D en de LG Optimus Pad.

De LG Optimus 3D heeft een geavanceerde architectuur met dual-core, dual-memory en dual-channel. Dankzij een omap4 processor van 2x 1GHz, verbetert de LG Optimus 3D de grafische prestaties. Bovendien levert de Optimus 3D ’s werelds eerste volledige 3D-ervaring van het opnemen tot bekijken en delen van 3D-materiaal. Het toestel is voorzien van twee camera’s van 5 MP om elk moment driedimensionaal vast te kunnen leggen.

Het wvga-scherm van 4,3 inch maakt een 3D-bril overbodig en toont heldere beelden zonder flikkering waardoor de gebruiker zowel in 2D (tot 1080p) als in 3D (tot 720p) multimedia kan bekijken. Door de uitgebreide connectiviteit, zoals hdmi (High-Definition Multimedia Interface) en dlna (Digital Living Network Alliance), kan de gebruiker ook makkelijk media afspelen op televisies en monitoren, maar ook delen via YouTube 3D.

De LG Optimus Pad, met een scherm van 8,9 inch, heeft een beeldverhouding van 15:9 en decodering in full-hd (1080p). Het nieuwe toestel is voorzien van Android 3.0 Honeycomb, de nieuwste versie van Google. Deze is geoptimaliseerd voor tablets met een verbeterde en intuïtieve ervaring, gelijkaardig aan die van een pc. De tablet van LG draait op een NVIDIA Tegra 2 dual-coreprocessor van 2x 1 GHz. Bovendien is de LG Optimus Pad ’s werelds eerste tablet met ingebouwde 3D-camera, waarmee de gebruiker levendig beeld- en videomateriaal in hd kan vastleggen.

Nieuwe hd-mediaspelers Eminent op Cebit

Witte Torch, roze Curve