in

Lichtsterk objectief AF-S NIKKOR 50mm

Nikon kondigt vandaag een nieuw standaard NIKKOR-objectief van 50 mm met een vaste brandpuntsafstand aan: de AF-S NIKKOR 50mm f/1.8G. Dit objectief heeft een groot maximaal diafragma van f/1.8 (waarmee je een prachtig onscherpe achtergrond met een kleine scherptediepte krijgt). Het objectief is tevens uitgerust met Nikons Silent Wave Motor (SWM) voor een stille, snelle en accurate scherpstelling. Dit maakt autofocus ook mogelijk bij instap D-SLR cameras zonder ingebouwde AF motor.

Dit compacte lichtgewicht objectief, dat slechts 185 gram weegt en is voorzien van een metalen aansluiting die bestand is tegen slechte weersomstandigheden, kan overal mee naartoe worden genomen en is bij uitstek geschikt voor portretfotografie. Met zijn krachtige combinatie van een vast brandpuntsafstand, snelheid en kwalitatief hoogwaardige optica, hoort dit objectief thuis in de tas van iedere enthousiaste fotograaf.

Prijs en beschikbaarheid
De AF-S NIKKOR 50mm f/1.8G heeft een adviesprijs van € 229 en is verkrijgbaar vanaf 2 juni 2011. Het objectief wordt standaard geleverd met een zonnekap (HB-47) en een zachte lenstas (CL-1013).

Philips verkoopt steeds meer electronica online

Nieuwe soundcases voor mediaspelers