in

Apple introduceert iCloud

Apple heeft op zijn conferentie voor developers de langverwachte iCloud-dienst geïntroduceerd. De dienst kan worden gezien als gratis opvolger van MobileMe, maar doet daarnaast een aantal nieuwe dingen; zo kan muziek worden gesynct.

Apple vervangt zijn betaalde MobileMe-dienst, waarvoor gebruikers zon 80 euro per jaar betaalden, door de gratis iCloud-dienst. De dienst synchroniseert content met de Apple-servers, waarna ze automatisch met eventuele andere iOS-apparaten worden gedeeld. Daarbij gaat het onder andere om mail, contactpersonen en kalenders, zoals MobileMe al deed. Gebruikers blijven op een @me.com-adres bereikbaar.

Nieuw in iCloud is de mogelijkheid om ook via iTunes gekochte muziek te synchroniseren. Het gaat daarbij dus niet om een muziek-streamingstreamingdienst, zoals sommigen hadden verwacht. Nummers die via iTunes zijn gekocht, kunnen automatisch met tien verschillende apparaten worden gesynchroniseerd. Het iTunes-deel van iCloud is per direct als beta te gebruiken.

Gebruikers kunnen muziek die ze via andere wegen dan iTunes hebben verkregen, laten doorzoeken, waarbij nummers die ook door iTunes worden verkocht, worden vervangen door een drm-vrije 256kbps-Aac-bestand. Die versie kan vervolgens met alle iOS-apparaten van een gebruiker kan worden gesynchroniseerd. Gebruikers betalen 25 dollar per jaar voor iTunes Match, zoals de functionaliteit heet.

Bron: Tweakers

DANE-ELEC en DURACELL® breiden hun assortiment geheugenkaarten en USB-sticks uit

Mendix stelt Arno Rood aan als Managing Director Benelux