in

Samsung introduceert NX100

Samsung lanceert met de NX100 een innovatieve spiegelloze systeemcamera die als eerste ter wereld is uitgevoerd met de i-Function lens. De camera is vanaf september verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van 599 euro. De NX100 verschijnt in vier kleuren: zwart, wit, bruin en zilver.

De introductie van de NX100 bouwt voort op het succes van de NX10 en heeft eveneens een APS-C formaat beeldsensor en een amoled-display van 3 inch. De intuïtieve i-Function lens zorgt ervoor dat gebruikers voor het eerst hun camera via de lens kunnen bedienen. De NX100 heeft daarnaast een van de snelste autofocus-functies van dit moment en speciaal voor actiefoto’s is het ISO bereik verhoogd naar een maximum van 6400.

De NX100 heeft een ‘lens priority mode’ die het switchen tussen lenzen voor het perfecte shot, makkelijker dan ooit maakt. Elke lens is duidelijk met iconen gemarkeerd die aangeven waarvoor je de betreffende lens kunt gebruiken. Beginnende fotografen begrijpen hierdoor direct welke lens zij moeten selecteren voor welke scène.

De camera biedt bovendien een creatieve functie die ‘Smart Filter’ is genoemd. In de afspeelmodus kun je zeven verschillende effecten op de foto toepassen, zoals ‘vignette’, ‘soft focus’, ‘fish-eye’ en ‘miniature’ effect.

Daytour cameratassen nieuw bij Hama

‘Goed personeel en ruime keus net zo belangrijk als lage prijs’