in

Synology komt met usb station 2

Synology introduceert het nieuwe USB Station 2, een NAS-server voor het delen van bestanden en printers via plug & play, streamen van multimedia content en downloaden zonder pc. De adviesprijs bedraagt 75,00 euro.

De gebruiker hoeft slechts usb-opslagmedia aan te sluiten op het usb station om bestanden en multimedia te kunnen delen tussen Windows-, Mac- en Linux-computers. Met de File Browser zijn bestanden met het navigatiegemak van een webbrowser te delen.

Audio Station 2 ondersteunt het afspelen van digitale muziek, internet-radiostations en iTunes-content, via optionele usb-speakers. Door middel van streaming kan muziek worden afgespeeld op diverse aangesloten apparaten, zowel via het interne netwerk als via internet.
 
Andere handige toepassingen zijn Download Station 2, waarmee zonder pc 24/7 bestanden kunnen worden gedownload, iTunes-server, om via het netwerk muziek en video te delen met iTunes-clients, en de dnla-gecertificeerde mediaserver, om multimediacontent te streamen naar DLNA/UPnP-compatibele apparaten, zoals mediaplayers, de Sony PlayStation 3 of de Microsoft Xbox 360.

RIM onthult BlackBerry PlayBook

Netwerkspeler Sony met internetdiensten