in

iXtreamer mediaspeler met iPad dock

Het bedrijf Xtreamer heeft een mediaspeler uitgebracht die beschikt over een dock voor zowel iPods en iPhones als iPads. De iXtreamer is vanaf media december te bestellen bij Micromedia de exclusieve distributeur van Xtreamer in de Benelux. De consumentenprijs voor de iXtreamer zal 199 euro bedragen.

De 1283X DD+-chipset van Realtek zorgt samen met de 256MB aan ddr2-geheugen dat de speler videobestanden met een maximale resolutie van 1080p kan afspelen. De firmware is opgeslagen op een flashchip van 256MB. Deze bestanden kunnen worden afgespeeld vanaf een optionele ingebouwde harde schijf, een externe schijf, een netwerklocatie of via de dock aan de bovenzijde. Hierop kunnen zowel iPods en iPhones als iPads worden aangesloten.

Aan de achterzijde van de speler zitten de verschillende aansluitingen. Dit zijn aansluitingen voor output van video en audio. Er is een usb 2.0-host- als usb 2.0-slave-aansluiting aanwezig, waardoor er een externe schijf aangesloten kan worden en de speler zelf ook als externe schijf kan worden benaderd.

De software van de iXtreamer kan overweg met alle gangbare mediaformaten, waaronder h.264-videostreams in een mkv-container. Ook blu-ray- en dvd-isos worden ondersteund. De mediaspeler wordt bediend met de meegeleverde afstandsbediening, maar het apparaat serveert ook een mobiele webinterface die vanaf een telefoon of tablet kan worden benaderd.

Transcend breidt Ultra Speed-serie uit

iPad dock van Altec Lansing