in

Sony introduceert snelste geheugenkaart ooit

Snelheden tot 50 Mb per seconde voor high-speed continu-opname en full HD video
 
Badhoevedorp, 18 mei 2011 – Sony introduceert de PRO-HG Duo HX, een nieuwe geheugenkaart met overdrachtsnelheden tot 50 Mb per seconde. De geheugenkaart is sneller dan de UHS-I SD kaarten en geschikt voor high-speed continu-opname met DSLR, full HD video en 3D video. De geheugenkaart is beschikbaar in 8, 16 en 32 GB en wordt geleverd met gratis File Rescue en x-Pict Story software.

Fotografen kunnen met de PRO-HG Duo HX optimaal gebruik maken van de hoge snelheid en hoge resolutie van de nieuwste digitale cameras en camcorders van Sony. Samen met de NEX-5 ultra compacte camera van Sony kan de geheugenkaart binnen een minuut 190 JPEG afbeeldingen in high-speed burst shooting-modus vastleggen. Dat is ruim het dubbele van de standaard snelheid van tachtig beelden per minuut met een standaard 4SD-kaart. De PRO-HG Duo HX is ook geschikt voor full HD opnamen en 3D videos met de nieuwste Handycam camcorders van Sony. De PRO-HG Duo HX geheugenkaart zorgt bovendien voor een snelle bestandsoverdracht en back-up. Het kopiëren van een 32GB AVCHD video naar de PC duurt met de kaart zon elf minuten.
Bij de geheugenkaart wordt gratis x-Pict Story software geleverd. Met deze software kan iedereen eenvoudig fotos en muziek combineren met visuele effecten om een professionele presentatie te creëren. Integratie met de Picture Motion Browser-software maakt het mogelijk om snel en eenvoudig een slideshow te uploaden naar sites als YouTube.
Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe Memory Stick PRO-HG Duo HX van Sony is vanaf mei 2011 beschikbaar. De adviesprijzen voor de geheugenkaarten zijn 45 euro (8GB), 79 euro (16GB) en 179 euro (32GB).

LUMIX G Micro met verwisselbare lens

Apple wil kleinere simkaarten