in

Panasonic komt met (ruggedized) flip-over Toughbook met Windows 8 Pro

Toughbook CF-AX2 vooral geschikt voor buitendienst, verkopers en directie – Panasonic introduceert de eerste en enige, robuuste converteerbare Ultrabook™ voor professionele gebruikers. Het unieke flip-over design maakt deze Toughbook ideaal voor commerciële buitendienstmedewerkers, verkopers en directieleden. De CF-AX2 combineert een stijlvolle vormgeving met een laag gewicht, veel praktisch gebruiksgemak en duurzaamheid. Dankzij de hot swappable batterij is de CF-AX2 de hele werkdag beschikbaar. Professionele gebruikers kunnen de Toughbook CF-AX2 gebruiken als hypermoderne Ultrabook™ of als touch-screen tablet. Bovendien is de Toughbook CF-AX2 een van de eerste mobiele apparaten, die speciaal ontwikkeld is voor Windows 8 Pro.

..

Het unieke 360° flip-over scharnier van de CF-AX2 geeft de gebruiker bijzonder veel bewegingsvrijheid. Mobiele medewerkers kunnen de Toughbook CF-AX2 in de meest uiteenlopende situaties gebruiken. De notebookmode is ideaal voor directieleden die behoefte hebben aan een traditioneel toetsenbord om informatie in te voeren. De tabletmode is vooral geschikt voor commerciële buitendienstmedewerkers, die met één hand via het scherm data kunnen invoeren.
De Toughbook CF-AX2 is de ideale tool voor medewerkers die veel onderweg zijn. De hybride Ultrabook met Windows 8 Pro heeft een gewicht van slechts 1,15 kg en is amper 18 mm dik. Toch is de CF-AX2 bestand tegen een val van zo’n 75 cm hoogte en kan het scherm probleemloos een druk van 100 kgf (980 N) aan. De schokken en stoten die verplaatsing en gebruik met zich meebrengen, vormen dus geen enkel probleem voor deze compacte Ultrabook. Het toestel is gemaakt voor Windows 8 Pro, heeft een capacitief 11,6” HD (16:9) touch-screen dat met tien vingertoppen bediend kan worden (10 point multitouch) en verschillende sensoren.
 
De energiezuinige Intel® Core™ i5-3427U Ultra Low Voltage CPU (1.8GHz) levert prima prestaties, die medewerkers tegenwoordig verwachten. Door de combinatie met geavanceerde opslagmogelijkheden (4GB RAM en 128GB SSD) is de CF-AX2 momenteel een van de meest veelzijdige en krachtige notebooks op de markt. De Toughbook CF-AX2 gaat een hele werkdag mee (8 uur volgens de MobileMarkTM 2007 test bij 60cd/m²) en heeft een bovendien een hot swappable batterij.
 
De Toughbook CF-AX2 is voorzien van de nodige poorten waaronder VGA en HDMI, twee USB 3.0 poorten en heeft zowel een LAN- als full SD-XC-kaart ondersteuning. Ongeacht de werkplek kan de Ultrabook overal verbinding maken dankzij de Gobi 3000 3G module, Bluetooth® 4.0 en Wireless LAN IEEE802.11a/b/g/n. Bovendien kan de CF-AX2 uitgerust worden met een contact smartcard slot, vPro™ en Intel® Anti Theft of Computrace voor omgevingen waar veiligheid en gegevensbeveiliging essentieel zijn zoals bijvoorbeeld bij commerciële buitendienstmedewerkers.
 
De Toughbook CF-AX2 is in Nederland te koop vanaf februari 2013.

Air Conflicts: Secret Wars

Tangent presenteert uitbreiding op succesvolle serie Alio