in

Apple loopt in op Android

De lancering van de iPhone 4S afgelopen herfst heeft een grote impact gehad op de smartphonekeuze van mensen. Van de Amerikanen die in de laatste drie maanden van 2011 een nieuwe smartphone kochten koos 44,5 procent een iPhone. In oktober 2011 bedroeg dit nog slechts 25,1 procent. Dat blijkt uit cijfers van bureau Nielsen.

Android blijft het grootste smartphoneplatform in de Verenigde Staten met een aandeel van 46,3 procent in het laatste kwartaal van 2011. Apple’s iOS volgt met 30 procent, terwijl RIM’s BlackBerry en Microsoft’s Windows Mobile genoegen moeten nemen met respectievelijk 14,9 procent en 4,6 procent.

Door de lancering van de iPhone 4S is Apple iets ingelopen op Android, dat echter een ruime voorsprong behoudt. Toch koos in december ‘slechts’ 46,9 procent voor een Android toestel, terwijl dat in oktober nog 61,6 procent was.  RIM ziet het aantal BlackBerry klanten zienderogen afnemen. Van alle Amerikanen die de laatste drie maanden van 2011 een smartphone kochten, koos slechts 6 procent voor een BlackBerry. In december was dit een schamele 4,5 procent. Voor 2,4 procent viel de keuze op een Windows Mobile toestel.

Ultracompacte routers van TP-Link

Bigben Interactive onthult accessoirelijn voor Playstation Vita