in

Ultracompacte routers van TP-Link

TP-Link laat zien dat routers nog veel kleiner gemaakt kunnen worden, zolang de allerbeste prestaties niet bovenaan het lijstje van prioriteiten staat

Met de TL-WR702N brengt het bedrijf immers een minirouter op de markt met afmetingen van 6,35 x 6,35 x 1,7 centimeter, waardoor de zogeheten footprint van het apparaat nog kleiner is dan dat van een creditcard. Deze kleine router werkt conform de 802. 11n specificatie en haalt door de aanwezigheid van één antenne en de ondersteuning voor uitsluitend de 2,4 GHz frequentie maximaal 150 Mbps door de lucht. Het kastje heeft één WAN/LAN combipoort die verbinding legt met de router, terwijl de micro-USB connector zorgt voor de stroomtoevoer. Een netstroomadapter wordt meegeleverd, maar uiteraard kan de TL-WR702N router ook werken met de stroom uit de USB 2.0 poort van een desktop of laptop. De minirouter kan overweg met WEP, WPA/WPA2 en WPA-PSK/WPA2-PSK encryptie en is door de verschillende modi (AP, Router, Client, Bridge en Repeater) multifunctioneel inzetbaar in het thuisnetwerk. Meer informatie over de TL-WR702N kun je hier vinden.

Daarnaast komt TP-Link nog met andere netwerkoplossingen. Een voorbeeld daarvan is de draagbare TL-MR3040 router, die de vertaalslag maakt van het 3G netwerk naar een lokaal WiFi. Handig als verschillende gebruikers op locatie samenwerken en er geen vaste internetverbinding voorhanden is. Deze TL-MR3040 router heeft een USB-poort waar een 3G modem op aangesloten moet worden en werkt op een ingebouwde accu die het 4,5 uur kan volhouden. Deze mobiele router maakt tevens het uitwisselen van bestanden op locatie makkelijker, want via WiFi kunnen verschillende apparaten elkaar makkelijk vinden. De internetsnelheidis uiteraard beperkt door de snelheid van het 3G netwerk.

Verder heeft TP-Link een nieuwe NAS gereed, namelijk de 2-bay TL-NS210. Deze NAS beschikt over een 1,2 GHz processor en een Gigabit netwerkaansluiting, waardoor bestanden razendsnel overgezet kunnen worden. Via de twee 3,5 bays kan er maximaal 6 TB aan opslagruimte geboden worden. Deze NAS beschikt tevens over drie USB 2.0 poorten om externe opslag aan te sluiten en draait op de achtergrond een web-, FTP- en media streamingserver.

Steeds meer huishoudens hebben twee tablets

McAfee waarschuwt voor lek in software