in

McAfee waarschuwt consumenten voor Valentijnsdag zwendels

Bescherm je hart en portemonnee tijdens Valentijnsdag

Droom jij ook van chocolade, bloemen en romantische diners tijdens Valentijnsdag? Let dan goed op wanneer je misleidende valentijnsberichten via sms of e-mail ontvangt. Veel oplichters profiteren van deze dag door cybertrucs te ontwikkelen die niet alleen je hart kunnen breken maar ook je bankrekening.
McAfee waarschuwt daarom consumenten over de nieuwste vormen van oplichting die door cybercriminelen worden gebruikt tijdens deze romantische maand, hieronder kun je enkele vinden:
Valentijns spam 
Kijk uit voor spam berichten als je een online cadeau wilt kopen voor je geliefde. Spammers versturen e-mails over aantrekkelijke cadeaus zoals horloges, rozen, chocolade en nog veel meer. Door te klikken op links in deze e-mails kun je terecht komen op misleidende websites die vragen naar je creditcardnummer en persoonlijke informatie. Hierdoor zul je waarschijnlijk moeten betalen voor een product dat je nooit zult ontvangen. Pas ook op voor links die worden meegestuurd met eCards, door op deze links te klikken kan je computer besmet worden met malware.
Opgelicht door online dating 
Veel singles gaan online op zoek naar een geliefde tijdens Valentijnsdag. Let daarom op dat je niet op een vals online dating profiel klikt. Sommige cybercriminelen doen zich voor als een aantrekkelijke single. Door contact te leggen via email, chat, sms of telefoon probeert men een relatie op te bouwen om je vertrouwen te winnen. Vervolgens zal men geld vragen voor bijvoorbeeld een vliegticket en er met je geld vandoor gaan.

Kodak stopt met het maken van digitale cameras

Sony: Vita OS ook geschikt voor smartphones en tablets