in

Sony: Vita OS ook geschikt voor smartphones en tablets

Sony stelt dat het besturingssysteem waar de nieuwe PlayStation Vita-handheld op draait, flexibel genoeg is om ook gebruikt te worden op tablets en smartphones. Concrete plannen daarvoor heeft het Japanse bedrijf echter nog niet.

Kaz Hirai, de kersverse directeur en president van Sony Corporation, heeft tijdens een vragensessie met Japanse journalisten aangegeven dat het PlayStation Vita OS meer mogelijkheden biedt dan gaming alleen. Hij kreeg bijval van Yoshio Matsumoto, vice president van Sony Computer Entertainment, die stelde dat het besturingssysteem geschreven is voor de ARM-architectuur en daarmee de nodige voordelen biedt voor het bedrijf, zo schrijft Electronista.
Door de keuze voor ARM bij de ontwikkeling van de Vita is het voor Sony bijvoorbeeld mogelijk om het Vita OS en de bijbehorende LiveArea-touchinterface te porten naar smartphones en tablets die veelal ook op ARM-chips draaien. Concrete producten op basis van Vita OS werden echter nog niet gegeven, maar het is ontworpen met uitbreidingsmogelijkheden in het achterhoofd, aldus Matsumoto.
Sony heeft tot nu toe op zijn recente smartphones en tablets Android gebruikt. Het bedrijf heeft echter het deel van Ericsson uit de joint-venture Sony Ericsson overgenomen, waarbij Sony heeft aangegeven dat het zijn softwarediensten nauwer wil gaan integreren met zijn hardware. Het is daarom niet ondenkbaar dat het bedrijf naast zijn activiteiten met het Android-platform, ook wil experimenteren door tablets, smartphones en andere elektronica op basis van Vita OS te gaan bouwen. Het zou daarmee een eigen en breed inzetbaar platform in handen kunnen krijgen dat het, zoals iOS van Apple, geheel naar eigen hand kan zetten.

Samsung presenteert Galaxy Tab 2 met Android 4.0

PlayStation Vita officieel gepresenteerd