in

Microsoft publiceert hardware-eisen voor Windows 8-tablets

Microsoft heeft een lijstje met eisen gepubliceerd waarop de minimale specificaties voor Windows 8-tablets zijn vermeld. Zo moeten apparaten minimaal over een resolutie van 1366×768 pixels beschikken en 10GB opslagruimte bevatten.

Behalve aan resolutie en opslagruimte stelt Microsoft ook eisen aan de verbindingsmogelijkheden; er moeten wifi en bluetooth 4.0 aanwezig zijn op Windows 8-tablets. Daarnaast moet de behuizing vijf hardwareknoppen bevatten, waarvan twee voor het volume, een voor het aan- en uitzetten van het apparaat, een Windows-knop en een knop die verhindert dat het scherm roteert. Het tegelijk indrukken van de Windows- en power-knop moet een equivalent van ctrl+alt+delete worden. De camera op een Windows 8-tablet moet minimaal in 720p-resolutie kunnen opnemen. Het scherm moet multitouch ondersteunen, waarbij vijf drukpunten tegelijk geregistreerd kunnen worden.

Verscheidene bedrijven hebben al aangegeven tablets uit te gaan brengen met Windows 8. Zo hebben HP, Nokia, Asus en Lenovo mobiele apparaten met het nog uit te brengen besturingssysteem in de planning staan. Ook van HTC wordt vermoed dat een Windows 8-tablet op komst is.

De verwachting is dat de eerste apparaten met Windows 8 in de zomer of herfst van 2012 op de markt komen. Het besturingssysteem wordt gekenmerkt door de Metro-interface, die Microsoft voor Windows Phone heeft ontwikkeld. De interface is voor zowel desktops als mobiele apparaten beschikbaar.

Steeds meer huishoudens hebben twee tablets

McAfee waarschuwt voor lek in software