in

Pogoplug voor cloud computing thuis

Signo introduceert het merk Pogoplug in Nederland. De producten geven pc-, Linux- en Mac-gebruikers eenvoudig toegang tot cloudcomputing voor het delen van bestanden via het eigen netwerk of internet. Prijzen beginnen bij 79 euro.

Na aankoop van de Pogoplug maakt de gebruiker op de website een account aan, die wordt gekoppeld aan het Pogoplug-apparaat thuis. Vervolgens kan worden bepaald welke bestanden vanaf een op de Pogoplug aangesloten usb-stick of -harde schijf worden gedeeld en welke niet. Pdf’s, foto’s, muziek en video’s kunnen direct online worden bekeken en/of beluisterd.

De gebruiker kan ook Office-bestanden bewerken als er geen Office-programma op de computer aanwezig is. Content kan meteen worden geüpload naar social media sites als Facebook en Youtube. Het delen van bestanden kan met een pc, Mac, iPad/iPhone of Android telefoon, en vanaf maart kan ook in hd-kwaliteit worden gestreamed met de dan beschikbare Pogoplug Video.

De opslagcapaciteit van een Pogoplug is zo groot als de schijf die je eraan koppelt. Daarnaast zijn er geen verborgen kosten zoals een maandelijks abonnement en kosten voor dataverkeer. De bestanden zijn gewoon thuis opgeslagen; een back-up op een andere locatie is eenvoudig te realiseren door Pogoplugs aan elkaar te koppelen, zodat ze automatisch bestanden uitwisselen.

De Pogoplug Classic is de basisversie en is verkrijgbaar vanaf 79 euro. De gewone Pogoplug is er vanaf 99 euro en deze is uitgebreid met toegang tot het draadloze netwerk. De Pogoplug Biz (vanaf 249 euro) heeft uitgebreide opties voor zakelijk gebruik. Vanaf maart is de Pogoplug Video beschikbaar voor een adviesprijs vanaf 199 euro, voor volwaardige hd-videostreaming naar computer, telefoon of tablet.

The Next Big Thing verwacht in april

Metal-look usb van Verbatim