in

Slanke Samsung-camera in designkleuren

De Samsung ST95, ST90 en ST65 zijn echte ‘designcamera’s’, maar dan met een groothoeklens, 5x zoom en filmen in hd. Vanaf februari liggen ze in de winkel met adviesverkoopprijzen van respectievelijk 199, 149 en 129 euro.

De fashioncamera’s zijn verkrijgbaar in zilver, indigoblauw, tomatenrood, roze, paars en oranje. Alle drie zijn ze 17 millimeter dun. Twee van de toestellen hebben een 26 mm groothoeklens; die van de ST65 is 27 mm. De ST 95 biedt een resolutie van 16 megapixels, de beide andere hebben 14 mp. Smart Auto helpt de fotograaf door automatisch de beste settings te kiezen.

Het trio van de ST-serie kan ook in hd filmen. De ST95 ondersteunt zelfs de H.264 codec, waardoor je twee tot vier keer langer kunt filmen dan met camera’s die alleen mpeg4 of mjpeg ondersteunen. Daarnaast heeft de ST95 een breedbeelddisplay van 3 inch voor het laten zien van de filmpjes. De Smart Touch 3.0 User Interface werkt net als die van een smartphone.
 
Met Smart Filter zijn speciale effecten aan de foto’s en video’s mee te geven, zoals miniatuureffect, compositiecontrast en ‘fisheye’-filter. Het Smart Album zorgt er voor dat de foto’s makkelijk terug te vinden zijn.

Nieuwe PSP op komst: ‘NGP’

Schoudertassen voor spiegelloze camera’s