in

Sitecom introduceert Sitecom Cloud Security

Rotterdam (Nederland), maart 2011 – Sitecom presenteert Sitecom Cloud Security, een geïntegreerde nieuwe veiligheidsfunctionaliteit in de Gigabit modellen van de nieuwe Pure E-motion | X-serie 2.0 (modem) routers. In samenwerking met SurfRight, een ontwikkelaar van slimme security oplossingen, heeft Sitecom deze unieke beveiligingstechnologie ontwikkeld om alle apparaten in het thuisnetwerk te beschermen tegen cybercriminaliteit tijdens het browsen.

Het internet begint een steeds groter deel uit te maken van het leven van de eindgebruikers maar helaas nemen de dreigingen online ook toe. Onderzoek onder 6. 000 Europese consumenten wijst uit dat hoewel 97% van de respondenten een virusscanner geïnstalleerd heeft op de computer, 49% zich niet helemaal beschermt voelt tegen cybercrime. Bovendien gebruiken eindgebruikers tegenwoordig niet alleen hun notebook of desktop PC om online te surfen maar ook hun iPad, Smartphone of game console. Sitecom herkent de behoefte aan extra veiligheid voor internetgebruikers en introduceert daarom dit bijzondere initiatief.
 
Wat is Sitecom Cloud Security?
Sitecom Cloud Security is ontworpen om het surfen over het web veiliger te maken. De beveiliging is in de (modem) router verwerkt waardoor de gebruiker veilig kan surfen met alle apparaten die zijn aangesloten op het thuisnetwerk. Niet alleen een notebook en desktop PC maar ook een aangesloten tablet (bijvoorbeeld de iPad), Smartphone (bijvoorbeeld de iPhone), game console, mediaspeler, TV en Blu-ray speler zijn in één keer beveiligd tegen de gevaren van internetcriminaliteit.
Hoe werkt Sitecom Cloud Security?
Na activering werkt de router samen met Sitecom’s krachtige servers die zich op meerdere locaties op het internet bevinden. Gevaarlijke websites worden door de servers herkend en vervolgens door de (modem) router tegengehouden. Dit geldt ook voor ongewenste advertenties. Ook wordt de gebruiker beschermd tegen het downloaden van bestanden met virussen via het web en worden frauduleuze websites die proberen persoonlijke gegevens te achterhalen tegengehouden.

Op stap met Taxi Nu en Restaurant Nu

Ingram Micro wint Symantec Award